Antena 3 CNN Actualitate Alis Grasu, manager SABIF, sfaturi şi recomandări pe timp de caniculă. Ce trebuie să facem pentru a ne proteja sănătatea

Alis Grasu, manager SABIF, sfaturi şi recomandări pe timp de caniculă. Ce trebuie să facem pentru a ne proteja sănătatea

Temperaturile caniculare ne pun sănătatea în pericol. Persoanele cu afecţiuni cardiace sunt cele mai vulnerabile. Oamenii sunt sfătuiţi să nu iasă din casă în miezul zilei.

Alis Grasu, manager SABIF, sfaturi şi recomandări pe timp de caniculă. Ce trebuie să facem pentru a ne proteja sănătatea
Sursa foto: Mediafax Foto / Andreea Alexandru - Hepta
de Iulia Gorgorin    |    16 Iul 2022   •   13:34

Canicula face ravagii în aprope toată ţara, iar temperaturile resimţite ajung chiar şi la 40 de grade Celsius.

 În mai multe zone ale Capitalei au fost amplasate corturi, iar medicii încearcă să vină în ajutor cu recomandări despre cum să ne protejăm de soarele puternic.

Alis Grasu, manager Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, a oferit astăzi un interviu în exlusivitate la Antena 3, în care a oferit recomandări pentru prevenirea şi atenuarea efectelor caniculei. 

"Avem grijă cum ne îmbrăcăm la plecarea de acasă, când se anunță temperaturi foarte ridicate. Se va purta îmbrăcăminte amplă, lejeră, din fibre naturale, care să acopere cât mai mult din suprafața corporală. Capul va fi protejat cu pălărie, șapcă sau umbrelă de soare. Pentru cei care au fotosensibilitate, se vor purta ochelari de soare care chiar să protejeze, nu doar din motive estetice. Se vor consuma minimum un litru și jumătate 2 litri de lichide în zilele foarte călduroase.

Când spun lichide, mă refer la apă, sucuri naturale neîndulcite sau mai puțin dulci, ceaiuri neîndulcite sau foarte puțin îndulcite. Se vor evita băuturile cu conținut ridicat în cofeină, băuturile alcoolice și băuturile care sunt foarte dulci. Toate aceste categorii elimină apa din organism și accentuează deshidratarea", a declarat Alis Grasu, manager SABIF.

×
Subiecte în articol: canicula sfaruri recomandari Alis Grasu
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close