Alis Grasu, managerul Ambulanței București-Ilfov: ”S-a demarat o cercetare administrativă, ne lipsește nota explicativă a medicului

28 Sep 2016   •   16:27
Alis Grasu, managerul Ambulanței București-Ilfov: ”S-a demarat o cercetare administrativă, ne lipsește nota explicativă a medicului

Conducerea Serviciului de Ambulanță București-Ilfov a reacționat, după ce s-a aflat că în noaptea morții lui Ioan Gyuri Pascu o ambulanță fusese la domiciliul artistului, punându-i diagnosticul de atac de panică.

Mai multe voci au cerut demisia conducerii instituției.

”S-a demarat o cercetare administrativă, ne lipsește nota explicativă a medicului. Încă de la telefon se spune că pacientul face frecvent atacuri de panică. Este încadrată ca urgență de cod verde, ambulanța ajunge în 11 minute, găsește un pacient care de câteva zile acuză că are insomnii, datorate durerilor articulare. Actul medical făcut de un medic este responsabilitatea lui. Eu fac tot ce este omenește posibil să răspundem la toate solicitările, un un deficit de 50% de personalul necesar” a spus medicul Alis Grasu, directorul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, la Antena 3, în emisiunea ”100 de minute”.

”Daca dânsa crede că demisia mea ar rezolva problemele din sistem, nicio problemă” a mai spus Alis Grasu, după ce Alina Gorghiu i-a cerut public demisia, în urma acestui scandal.

x close