Antena 3 CNN Actualitate Ambasadoarea Israelului, prima reacție în scandalul Black Cube

Ambasadoarea Israelului, prima reacție în scandalul Black Cube

Ambasadoarea Israelului, prima reacție în scandalul Black Cube
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Noi 2016   •   16:56

Ambasadoarea Israelului în Romania respinge acuzațiile conform cărora Mossadul ar fi în spatele scandalului Black Cube. Tamar Samash, la un post de televiziune, că nu există nicio legătură între serviciul de informații israelian și cei doi condamnați, iar relatiile dintre Israel și Romania nu au fost afectate de acest caz, scrie hotnews.ro.

"Presa a prezentat cazul ca și cum Mossadul din Israel ar fi spionat România. Legătura cu Mossadul a fost foarte subtire. Unul dintre fostii sefi ai Mossadului avea legaturi cu acea companie britanica. Mossadul nu a fost implicat in niciun fel", a declarat Tamar Samash.

Ambasadoarea a adăugat că lipsa de profesionalism a spionilor este o dovadă că Mossadul nu a avut nicio implicare.

Condamnare cu suspendare pentru unul dintre israelienii din dosarul Black Cube

Tribunalul Bucureşti a decis miercuri condamnarea israelianului David Geclowicz la 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare, după ce acesta şi-a recunoscut vinovăţia în dosarul "Black Cube" privind hărţuirea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Tribunalul a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de David Geclowicz cu procurorii DIICOT şi l-a condamnat pe israelian la 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, transfer neautorizat de date informatice, complicitate la fals informatic, complicitate la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, complicitate la violarea secretului corespondenţei.

De asemenea, David Geclowicz are interdicţia de a comunica sau de a se apropia pe o perioadă de 3 ani de victimele din acest dosar - Eduard Kovesi, Liliana Sabău şi Fusea Sorin.

×
Subiecte în articol: Black Cube Israel Mossad
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close