Ana Dragu, Asociaţia Autism Europa: ''Politicienii nu înţeleg înţelesul cuvântului autist şi îl folosesc cu plăcere să se jignească între ei''

19 Dec 2018   •   14:20
Ana Dragu, Asociaţia Autism Europa: ''Politicienii nu înţeleg înţelesul cuvântului autist şi îl folosesc cu plăcere să se jignească între ei'' Foto: Captură Antena 3

Klaus Iohannis a fost reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării în legătură cu afirmaţia privind autiştii. CNCD a fost sesizat de mai multe asociaţii printre care şi Asociaţia Autism Europa, după ce marţi seară a declarat: ''Nu putem să ne facem că suntem autişti şi că nu se discută despre ordonanţă pe amnistie şi graţiere''.

Ulterior, Administraţia Prezidenţială şi-a cerut scuze pentru declaraţia lui Klaus Iohannis, afirmând că acesta nu a avut intenţia de a leza persoanele care suferă de autism.

''Politicienii nu înţeleg înţelesul cuvântului autist şi îl folosesc cu plăcere să se jignească între ei. Am depus o reclamaţie la CNCD şi sunt absolut convinsă că CNCD nu va lua nicio măsură, aşa cum nu a luat nici în celalte cazuri. Acesta este motivul pentru care politicienii văzând că nu sunt sancţionaţi în niciun fel, continuă să abuzeze de un diagnostic medical pentru a se jigni între ei (...) CNCD ar fi trebuit să aibă o reacţie fermă încă de la prima abatere sesizată atât de noi, cât şi de Federaţia de Autism'', a spus Ana Dragu de la Asociaţia Autism Europa.

x close