Antena 3 CNN Actualitate Autoritatea Națională pentru Cetățenie în plină campanie de digitalizare: "Toate dosarele de cetățenie se vor depune fizic în dosar de plastic cu şină”.

Autoritatea Națională pentru Cetățenie în plină campanie de digitalizare: "Toate dosarele de cetățenie se vor depune fizic în dosar de plastic cu şină”.

Autoritatea Națională pentru Cetățenie a anunțat, joi, pe Facebook că dosarele de acordare a cetățeniei române vor fi acceptate doar dacă vor fi depuse fizic şi doar într-un dosar cu șină. Anunţul vine în opoziţie cu promisiunile constante de digitalizare a birocrației.

Autoritatea Națională pentru Cetățenie în plină campanie de digitalizare: "Toate dosarele de cetățenie se vor depune fizic în dosar de plastic cu şină”.
de Claudia Popovici    |    12 Noi 2020   •   18:15

Dosarul cu șină revine în plină campanie de digitalizare şi este o cerinţă obligatorie pentru acordarea cetățeniei române.

”Anunț important! Începând cu data de 16.11.2020, toate dosarele de cetățenie pentru toate articolele de lege privind acordarea/redobândirea cetățeniei române și renunțarea la cetățenie română se vor depune la Birourile de înregistrări într-un DOSAR DE PLASTIC CU ȘINĂ”, scrie instituția într-un anunț postat joi pe Facebook.

Decizia vine în opoziţie cu promisiunile constante de digitalizare a birocrației

Mai mult, Comisia Europeană a impus ca şi condiţie pentru accesul la fondurile europene în viitorul buget tocmai împlementarea digitalizarii.

Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) este o instituție aflată în subordinea Ministerului Justiţiei, condusă de Gabriela Lenghel.

La scurt timp după ce ANC apostat anunţul, internauţii au reacţionat indignaţi

 "Oamenii au dreptate, nu te poţi simţi cu adevărat român până nu faci un dosar cu şină", a spus cineva.

"Cartonul se descompune în timpul cât ei analizează dosarul", a mai completat cineva.

"Ah, nemuritorul dosar cu şină atât de iubit de autorităţi. Cum mai scoate el câte-un cap în 2020!! Dar actele… Actele nu trebuie să fie perforate şi legate şi cu sfoară", mai întreabă un internaut.

 "Pentru că suntem în 2020 actele vă rugam şi în format digital pe dischetă", a mai propus cineva

"Adevărul e că toată lumea încearcă să renunţe la plastic voi îl introduceţi", a conchis un alt internaut indignat.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close