Antena 3 CNN Actualitate Anchetă după ce un suspect de COVID s-a spânzurat într-un spital. Bărbatul de 35 de ani a fost sedat şi lăsat singur două ore în izolator

Anchetă după ce un suspect de COVID s-a spânzurat într-un spital. Bărbatul de 35 de ani a fost sedat şi lăsat singur două ore în izolator

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgentă Târgu-Jiu, după ce un pacient din secţia de Psihiatrie s-a spânzurat acolo. Anchetatorii au descoperit în urma verificărilor că bărbatul fusese sedat înainte de a-şi lua viaţa. Bărbatul se afla singur în izolator pentru a aştepta rezultatul testului pentru COVID-19, fiind declarat suspect. Din acest motiv, personalul medical nu l-a vizitat timp de două ore.

Anchetă după ce un suspect de COVID s-a spânzurat într-un spital. Bărbatul de 35 de ani a fost sedat şi lăsat singur două ore în izolator
Sursa foto: Pixabay
de Iulia Gorgorin    |    28 Oct 2020   •   12:00

Bărbatul de 35 de ani, suspect de infecție cu noul coronavirus, a fost găsit spânzurat într-un salon al Spitalului Județean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Acesta fusese internat în urma cu câteva ore, după ce ajunsese la Camera de Gardă, cu simptome specifice virsuslui COVID-19.

De acolo, medicii au hotărât să fie internat la secția de Psihiatrie, deoarece avea un comportament violent.

Deşi pacientul dădea semne vizibile de tulburări psihice, a fost băgat intr-un izolator, unde medicii i-au făcut testul COVID.

După două ore în care a stat singur în izolator, bărbatul de 35 de ani a găsit găsit spânzurat cu curea de gratiile de la geam

''Sunt foarte multe semne de întrebare. Pacientul de 35 de ani fusese sedat înainte de a încerca să îşi ia viaţa. Aici explicaţia cadrelor medicale este aceea că a fost nevoie să i se administreze sedative, pentru că bărbatul era agitat. Apoi l-au lăsat singur într-un izolator al secţiei Psihiatrie, în aşteptarea rezultatului testului pentru COVID-19.

Cum a fost posibil ca unui pacient internat pe această secție să îi fie lăsată la îndemână cureaua, pentru că știm ea a fost folosită de bărbat pentru a-și lua viața. Cât timp a fost lăsat pacientul singur, de ce nu a fost supravegheat sunt aspecte pe care conducerea spitalului încearcă să le lămurească în această anchetă internă.

Polițiștii din Gorj au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă

Și polițiștii din Gorj doresc să lămurească ce s-a întâmplat la spital, pentru că au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă'', a transmis Gabriela Mladin, corespondent Antena 3.

Conform Poliției Gorj, primele cercetări arată că bărbatul de 35 de ani, din comuna Măceșu de Jos, județul Dolj, a fost găsit spânzurat cu o curea de gratiile de la geam, într-un salon de izolare al Spitalului de Psihiatrie.

×
Subiecte în articol: ancheta COVID-19 sedat spanzurat Târgu-Jiu
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close