Antena 3 CNN Actualitate Anchete sociale la români pentru cardurile de energie | Anunţul ministrului Marcel Boloş

Anchete sociale la români pentru cardurile de energie | Anunţul ministrului Marcel Boloş

Primăriile vor face anchete sociale în cazul unor români care vor primi cardul de energie, anunță ministrul Marcel Boloș.

Anchete sociale la români pentru cardurile de energie | Anunţul ministrului Marcel Boloş
Sursa foto: Colaj arhiva Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    11 Ian 2023   •   16:31

Este vorba despre cazurile în care figurează în acte mai mulți locatari la aceeași adresă, dar în realitate domiciliul este în altă parte.

Dacă figurează la adresă și la adresa de domiciliu a beneficiarului alți colocatari care realizează venit, dar repet, nu locuiesc la aceeași adresă, aici deja era de datoria celor în cauză ca să își opereze aceste modificări de domiciliu.

Pe de altă parte, având în vedere că cele mai multe situații le avem în localitățile urbane, fiecare primărie are această structură de specialitate care se ocupă cu elaborarea și cu întocmirea anchetelor sociale și cred eu că există capacitatea necesară administrativă ca să se întocmească anchetele sociale.(...)

Noi suntem vinovații că nomenclatoarele stradale nu există și noi venim cu un mecanism.

Păi de unde să ar fi avut noi informația că la nivelul României este atât de mare impactul în ceea ce privește aceste nomenclatoare stradale.

Dacă noi de asemenea putem fi acuzați că am gândit un mecanism pentru acele situații în care chiar nu există posibilitatea radierii de la domiciliul beneficiarului a celor care figurează colocatar cu el, eu cred că aceste lucruri trebuie să le privim din perspectiva bunei noastre credințe și a sprijinului pe care chiar dorim să-l oferim beneficiarilor.

Repet, în lipsa acestor reglementări, pe nedrept, unii dintre beneficiari erau excluși din listă. Ce putem spune noi când într-un sat, nu vreau să dau acum numele, ca să nu supăr pe nimeni, dar toți care locuiesc în satul respectiv figurează la aceeași adresă. Cu ce este vinovat Guvernul României", a spus ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş. 

Când iau românii banii de pe cardul de energie pentru plata facturii | Anunţul ministrului Boloş

"Începând cu data de 16 ianuarie asociațiile de proprietari vor primi  înștiințare cu metodologia de utilizare a acestui certificat de validare a datoriei.

Pe 1 februarie începe distribuirea cardului de energie prin serviciile Poștei Române și cu data de 1 martie se pot utiliza acești bani.

Cei care nu se pot deplasa pot da împuterniciri către apropiați. Împuternicirea o dă de mână  ca să se elibereze acest certificat de validare a datoriei. Și administratorul de bloc scrie în ordonanță că poate aceste certificate, inclusiv pe bază de împuternicire, să le elibereze", a explicat Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: marcel bolos carduri sociale card energie
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close