Antena 3 CNN Actualitate Andreea Marta, soţia fostului consilier al lui Blejnar (ANAF), judecată pentru proxenetism

Andreea Marta, soţia fostului consilier al lui Blejnar (ANAF), judecată pentru proxenetism

Andreea Marta, soţia fostului consilier al lui Blejnar (ANAF), judecată pentru proxenetism
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    24 Ian 2013   •   15:02

Andreea Marta, soţia fostului consilier al lui Sorin Blejnar, a fost deferită justitiei pentru prostituţie şi proxenetism, fapte care au avut loc în principal în Bucureşti, Braşov, la diverse petreceri organizate, dar în Italia, Elveţia şi în Principatul Monaco.

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Marta Andreea Elena - 28 de ani, Lungu Maria Magdalena - 38 de ani, Spînu Victoria - 32 de ani şi Panait Vasile - 44 de ani, urmare a destructurării unei grupări infracţionale având drept scop obţinerea de beneficii financiare substanţiale din săvârşirea infracţiunilor de proxenetism şi prostituţie", potrivit unui comunicat remis joi de DIICOT, informează Mediafax.

Procurorii spun că Marta (fostă Lungu) Andreea-Elena şi Lungu Maria-Magdalena au coordonat activitatea grupării, racolând persoane cu o situaţie materială foarte bună şi pe care le-au ajutat să aibă raporturi sexuale cu diferite tinere, în schimbul plăţii unor importante sume de bani.

Tinerele care practicau prostituţia erau racolate din rândul persoanelor cu un aspect fizic atrăgător, participante la diferite concursuri de frumuseţe sau prezentări de modă, selecţia fiind riguroasă, în principal, datorită faptului că beneficiarii prestaţiilor sexuale proveneau din rândul persoanelor publice, mediul oamenilor de afaceri - cetăţeni români sau străini sau persoane din lumea mondenă.  
    
Pe 19 iulie 2012, Andreea Elena Marta - soţia lui Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al fostului preşedinte ANAF Sorin Blejnar -, sora ei, Maria Magdalena Lungu şi Valentin Panait, taximetrist care ar fi făcut anumite servicii grupului în schimbul unor sume şi au fost arestaţi preventiv.

Începând din 2010, Andreea Marta, Maria Magdalena Lungu, Victoria Spînu şi Valentin Panait ar fi constituit un grup infracţional organizat, coordonând o reţea de prostituate de lux.

Tinerele care participau la petreceri private şi apoi aveau relaţii sexuale cu clienţii erau sfătuite cum să se îmbrace şi să se macheze.

Andreea Marta şi Maria Magdalena Lungu cereau minim 1.000 de euro când clienţii solicitau pentru practicarea prostituţiei o tânără "premiantă" sau "de nota 10", tariful minim perceput fiind 250-300 euro pentru fiecare tânără, acestea din urmă primind sume mult mai mici faţă de cele date de clienţi.

Totodată, existau situaţii în care "clienţii potenţi financiar" apelau la coordonatorii reţelei pentru mai multe tinere deodată, cu care să-şi petreacă vacanţele în străinătate. Costurile erau suportate în totalitate de client, astfel că sumele plătite ajungeau la câteva mii de euro.

Surse judiciare au declarat că Andreea Marta câştiga şi 10.000 de euro într-un sejur la Monte Carlo, din traficarea de fetelor racolate pentru a bine dispune bărbaţi bogaţi.

În urma investigaţiilor efectuate în baza delegării autorităţilor judiciare au fost identificate 30 de prostituate.

Codruţ Alexandru Marta a fost dat în urmărire naţională după ce dispariţia a fost semnalată la Poliţie, în 25 mai 2012, de Andreea Marta, care preciza că ultima dată acesta a fost văzut în 21 mai 2012.






×
Subiecte în articol: proxenetism
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close