Antena 3 CNN Actualitate Andronescu: "Profesorii care realizează subiecte așa ambigue nu mai au ce căuta la formularea subiectelor"

Andronescu: "Profesorii care realizează subiecte așa ambigue nu mai au ce căuta la formularea subiectelor"

Andronescu: "Profesorii care realizează subiecte așa ambigue nu mai au ce căuta la formularea subiectelor"
30 Iun 2016   •   11:24

Mai mulţi părinţi ai elevilor care au susţinut miercuri proba la matematică din cadrul Evaluării Naţionale vor depune o petiţie la Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS), întrucât, susţin ei, legenda itemului 6 de la subiectul 1 nu ar fi fost explicită.

Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației, a explicat, într-o intervenție telefonică în Ediția Specială realizată de Cătălina Porumbel și Adrian Măniuțiu că ministerul trebuie să iasă și să explice public ce s-a întâmplat.

“Ministerul se zbate între o singură persoană care să aibă subiectele, astfel încât să se poată păstra secretul lor până în ziua examenului și dacă se devolaează aceste subiecte, știm cine este persoana în cauză. Altfel, există riscul ca acea persoană să aibă o anumită abordare față de subiecte. De aceea, eu ceream Centrului de Examniare și Evaluare să facă subiecte foarte clare. Fără posibilitate de interpretare.”

“Ce trebuie să se întâmple acum este să iasă reprezentanții Ministerului și să spună care erau soluțiile și cum să se procedeze cu lucrările copiilor, ca să nu mai agităm lumea inutil. Clarificarea este necesară. Să clarifice rezolvarea. Abia atunci lucrurile se vor liniști. Pentru că putem să înțelegem și pe părinți, pe de-o parte, pe de altă parte probabil că elevii s-au pregătit pentru acest examen și acum s-ar complica și mai tare lucrurile. Clarificarea pe un barem cât se poate de limpede poate liniști lucrurile.”

“Altfel, părerea mea este că astfel de profesori, care realizează subiecte așa vagi, nu mai au ce căuta la formularea subiectelor pentru un examen cu o miză atât de mare.”

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close