Antena 3 CNN Actualitate Antena 3 a obţinut interceptările din cazul Nelu Iordache. "Regele asfaltului" se lăuda cu pile la CNADNR, unde intervenea pentru firma sa, Romstrade

Antena 3 a obţinut interceptările din cazul Nelu Iordache. "Regele asfaltului" se lăuda cu pile la CNADNR, unde intervenea pentru firma sa, Romstrade

Antena 3 a obţinut interceptările din cazul Nelu Iordache. "Regele asfaltului" se lăuda cu pile la CNADNR, unde intervenea pentru firma sa, Romstrade
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    30 Apr 2013   •   08:56

Detalii inedite ies la iveală în dosarul în care omul de afaceri Nelu Iordache a fost trimis în judecată în dosarul deturnării fondurilor pentru autostrada Nădlac-Arad.

Potrivit interceptărilor din rechizitoriu obţinute de Antena 3, afaceristul Nelu Iordache a intervenit pe lângă mai mulţi funcţionari din CNADNR şi chiar s-ar fi întâlnit cu ministrul Transporturilor pentru a se asigura că firma Romstrade, pe care o deţine, îşi va păstra contractul.

În noiembrie 2012, societatea Romstrade, administrată de omul de afaceri Nelu Iordache, se afla într-o situaţie critică. Potrivit rechizitoriului, firma a primit de la CNADNR 31.500.000 de lei pentru construcţia primului tronson din autostrada Nădlac - Arad.

Numai că Nelu Iordache, spun procurorii DNA, ar fi folosit banii pentru achitarea unor datorii, în valoare de 9.000.000 de lei. Din interceptări, reiese că reprezentanţii Romstrade au beneficiat de susţinerea unor funcţionari din cadrul CNADNR.

Cu ajutorul interceptărilor, procurorii au descoperit şi presiunile pe care regele asfaltului le făcea pentru a obţine continuarea derulării contractului. Iordache s-ar fi întâlnit chiar şi cu ministrul Transporturilor pentru a se asigura că firma Romstrade îşi va păstra contractul. 


"Iordache Nelu:  Vorbeşte cu ăsta, că expunerea pe ROMSTRADE acum, luată la zero, este de vreo 370 milioane de euro! Ăştia mă enervează şi dacă mă enervează le dau pe faţă expunerea şi îi…
Thiess Adrian:  Da.
Iordache Nelu: Înseamnă CREDIT SUISSE, UNICREDIT... .
Iordache Nelu: Vorbeşte cu Horia, ori îl………., ori îl……….(...)
Iordache Nelu: Hidro este mic copil pe lângă ce facem noi acum!
Thiess Adrian: Pe cuvântul meu.
Iordache Nelu: Ştiu asta! Îi mănâncă în fund.
Thiess Adrian: Eşti nebun ?
Iordache Nelu: Am fost la ministrul Transporturilor şi mi-a spus: Nu e problema mea, e problema lui Pop pentru că el a semnat şi, oricum, eu nu semnez acea dispoziţie de reziliere pentru că e ilegală ! Dar e treaba lui, răspunde el! (...)
Thiess Adrian: Noi vorbim de 20.000 de oameni pe verticală, în primul rând, vorbim de o expunere de 300 milioane euro, într-o ţară de rahat în perioadă de criză...
Thiess Adrian: Ai vorbit cu ministrul?
Iordache Nelu: Da, dar ăla e impotent. A spus: Ştiu asta, dar ce să fac eu ? Nu e decizia mea, e la Pop, care Pop e cu Ponta.


Interceptările din rechizitoriu datează din noiembrie 2012.

Nelu Iordache este judecat în arest preventiv în dosarul deturnarii fondurilor pentru primul tronson din autostrada Nădlac - Arad, de aproximativ 22 de kilometri. El este acuzat de delapidare, fals în înscrisuri, spălare de bani şi înşelăciune.

Pentru a recupera prejudiciului, procurorii au pus sechestru pe câteva dintre terenurile omului de afaceri, în valoare de aproape 8 milioane de lei.







×
Subiecte în articol: Nelu Iordache CNADNR
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close