Antena 3 CNN Actualitate Antonescu: Ponta este la mâna lui Băsescu, nu câştigă nimic decât dacă vrea acesta

Antonescu: Ponta este la mâna lui Băsescu, nu câştigă nimic decât dacă vrea acesta

Antonescu: Ponta este la mâna lui Băsescu, nu câştigă nimic decât dacă vrea acesta
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Apr 2013   •   22:04

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat că Victor Ponta s-a cramponat într-o poziţie de forţă pe tema procurorilor, menţionând că liderul PSD nu câştigă din această situaţie decât dacă vrea Traian Băsescu, premierul fiind la mâna şefului statului, scrie Mediafax.

Potrivit lui Antonescu, Ponta s-a cramponat în legătură cu propunerile pentru procurori într-o poziţie de forţă, trecând peste aliaţi şi peste electorat.

"Ştiţi care e situaţia cea mai delicată pentru Victor Ponta, şi în care s-a aşezat şi sincer îmi pare rău? Victor Ponta la un moment dat, după ce a spus între paranteze şi s-a şi cumva martirizat pe chestia asta «Da, voi fi blamat acum de o parte din electorat, da sunt oameni care se supără pe mine, mi-o asum, lasă că pierd eu, dar fac treaba bună pentru România, compromisul pentru România». A mers mai departe şi a intrat cumva într-o demonstraţie de forţă. «De fapt vreau să demonstrez că eu, nu mai contează nici aliaţii, nu mai contează nici alegătorii, eu rezolv problema asta». Şi în sensul acesta domnul Ponta a insistat foarte mult şi s-a cramponat de propriile numiri, implicit de acest minister, vrând să facă o demonstraţie de forţă", a spus liberalul.

"Ce e mai grav e următorul lucru: domnul Ponta nu câştigă nimic, chiar în termenii aceştia de forţă, decât dacă vrea Traian Băsescu. Victor Ponta este în acest moment la mâna lui Traian Băsescu", a spus Antonescu.

El a adăugat că dacă Traian Băsescu nu dă curs acelor numiri, Victor Ponta este "într-o situaţie delicată rău".

"Dacă Traian Băsescu nu dă curs acelor propuneri, Victor Ponta e într-o situaţie delicată rău, chiar în logica asta o forţei. Imaginaţi-vă că dacă totuşi câştigă o partidă, pe care o joacă singur, o câştigă numai şi numai sub pulpana şi cu autoritatea lui Traian Băsescu. Cum un om cu 70% din Parlament şi cu 60% din sufragiul ppopular ajunge în această situaţie la mâna unui om care e respins până şi de propriul partid, sau fostul partid, cum se explică această situaţie dramatică nu ştiu... dar o deplâng", a spus liderul PNL.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close