Antena 3 CNN Actualitate Anul nou vine cu obiceiuri noi şi pentru biserică. Preoţii, obligaţi să dea chitanţă la Bobotează

Anul nou vine cu obiceiuri noi şi pentru biserică. Preoţii, obligaţi să dea chitanţă la Bobotează

Anul nou vine cu obiceiuri noi şi pentru biserică. Preoţii, obligaţi să dea chitanţă la Bobotează
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    09 Ian 2012   •   23:30

Anul Nou vine cu obiceiuri noi şi pentru biserică. Cel puţin în Ardeal, unde preoţii sunt obligaţi să taie chitanţă pentru banii primiţi de la enoriaşi, după ce le-au sfinţit casele de Bobotează. Măsura i-a luat prin surprindere şi pe credincioşi care deşi păstrează obiceiul an de an, n-au văzut în viaţa lor o chitanţă bisericească.

În fiecare an, de Bobotează, preoţii calcă pragul gospodăriilor din parohie. După noile reguli, pe lângă cruce şi busuioc, trimisul Domului va trebui să poarte cu el şi un chitanţier, pentru contabilizarea "mulţumirilor" tradiţionale primite de la credincioşi.
 
Biserica are însă propriile reguli pentru contabilizare, iar ele se bazează pe buna credinţă a preotului şi pe curăţenia conştiinţei lui. Banii rămân la îndemâna fiecărui preot paroh care îi foloseşte cum crede el mai bine.

"O parte dintre ei va constitui salariile preotului, cântăreţului, dar o foarte mică parte. Alta parte merge în acţiuni de asistenţă socială, în acţiuni de misiune pastorală", a declarat preotul Constantin Necula, consilier al Mitropoliei Ardealului.

 




×
Subiecte în articol: Boboteaza bani enoriasi credinciosi cruce preoti
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close