Antena 3 CNN Actualitate Apar benzi speciale în vămi pentru maşinile înmatriculate în UE. Marcel Ciolacu: "Transportatorii noștri vor avea prioritate în fața celor din Ucraina sau Turcia"

Apar benzi speciale în vămi pentru maşinile înmatriculate în UE. Marcel Ciolacu: "Transportatorii noștri vor avea prioritate în fața celor din Ucraina sau Turcia"

Benzile dedicate maşinilor înmatriculate în Uniunea Europeană devin funcţionale, a anunţat premierul Marcel Ciolacu, astfel că se va rezolva una din solicitările esențiale ale transportatorilor.

de Milena Niță    |    16 Feb 2024   •   12:06

"Azi mai rezolvăm una dintre solicitările esențiale ale transportatorilor: devin funcționale benzile dedicate vehiculelor înmatriculate în Uniunea Europeană. 

De ieri s-a deschis circulația pe o asemenea bandă în Vama Calafat, iar de azi la Nădlac II și Borș II. 

Urmează și Vama Giurgiu în curând, iar astfel transportatorii noștri vor avea prioritate în fața transportatorilor din Ucraina sau Turcia", a anunţat, vineri, premierul Marcel Ciolacu. 

Transportatorii au cerut intervenția urgentă a Guvernului pentru a opri "controlul ilegal de către autoritățile bulgare asupra camioanelor înmatriculate în România, care transportă mărfuri spre și dinspre Austria", care rămân blocate perioade lungi de timp, până la șapte zile, la granița bulgaro-română. 

În poziţia lor, ei afirmă că, în lipsa unor măsuri urgente de rezolvare a situaţiei, vor separarea România de Bulgaria în procesul de aderare la Schengen.

Şeful Guvernului a anunţat măsuri şi pentru mai bine de 700.000 de agricultori.

"La zona de agricultură: aprobăm două hotărâri de guvern prin care peste 1,2 miliarde de lei vor ajunge la fermierii din sectorul vegetal și zootehnic, în contul cererilor depuse în cursul anului trecut. 

Fondurile reprezintă ajutoarele naționale tranzitorii finanțate din fonduri europene. 

De aceste sume vor beneficia peste 550.000 de fermieri din sectorul vegetal și 200.000 de fermieri din cel zootehnic", a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu anunţă disponibilizări în două ministere

Un ajutor a fost anunţat şi pentru Complexul Energetic Oltenia.

"Acordăm azi un ajutor de stat de peste 386 de milioane de lei Complexului Energetic Oltenia pentru achiziția certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră în acest an", a precizat premierul.

Nici sectorul disponibilizărilor nu a fost trecut cu vederea. Marcel Ciolacu a anunţat disponibilizări în două ministere.

"Continuăm procesul de reorganizare a administrației centrale și de reducere a posturilor cu încă două ministere. Este vorba despre Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Ne vom ține de calendarul prevăzut, astfel încât la jumătatea anului toate ministerele să aibă o structură mai suplă și eficientă, cu proceduri care să reducă birocrația", a încheiat premierul Marcel Ciolacu.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close