Antena 3 CNN Actualitate Apel la 112: E o ursoaică cu trei pui, în zona Vidraru! Ce au găsit jandarmii argeşeni la fața locului

Apel la 112: E o ursoaică cu trei pui, în zona Vidraru! Ce au găsit jandarmii argeşeni la fața locului

Câţiva turişti care au ignorat avertizările autorităţilor de a nu hrăni urşii care coboară din pădure au fost amendaţi. S-a întâmplat în această dimineaţă în zona Vidraru.

Apel la 112: E o ursoaică cu trei pui, în zona Vidraru! Ce au găsit jandarmii argeşeni la fața locului
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Țigănilă    |    24 Aug 2020   •   14:10

Jandarmii argeşeni au fost solicitaţi prin apel 112 că pe carosabil se află o ursoaică şi puii acesteia, iar când au ajuns la faţa locului au dat peste mai mulţi turişti care, de la o distanţă de nici 20 de metri, dădeau mâncare animalelor sălbatice.

Au fost amendaţi cu 500 de lei, iar ursoaica a fost gonită în pădure cu tot cu pui.

O ursoaică cu trei pui a furat actele și banii unui turist la lacul Sfânta Ana

Animalele sălbatice au fost îndepărtate în mediul lor natural, iar cei doi turiști au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 500 lei la HCL nr. 21/2020 (Arefu), art. 5 lit. t pentru ’’hrănirea animalelor sălbatice de către orice persoană fizică, cu excepția celor care au calitatea de administrator al fondului cinegetic’’ și, respectiv, cu avertisment la HCL nr. 21/2020 (Arefu), art. 5 lit. u, pentru ’’fotografierea sau filmarea animalelor sălbatice aflate la o distanță mai mică de 20 de m, precum și apropierea de acestea’’”, transmite Jandarmeria Argeș

Autorităţile atrag atenţia turiştior să semnaleze de îndată prezenţa urşilor şi sub nicio formă să nu se apropie sau să le arunce mâncare.

×
Subiecte în articol: ursoaica pui Vidraru
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close