Antena 3 CNN Actualitate Aplicarea obligatorie a taxei auto, amânată. Şoferii îşi vor primi banii înapoi

Aplicarea obligatorie a taxei auto, amânată. Şoferii îşi vor primi banii înapoi

Aplicarea obligatorie a taxei auto, amânată. Şoferii îşi vor primi banii înapoi
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    23 Oct 2012   •   18:58

Legea referitoare la suspendarea plăţii taxei de poluare pentru autovehiculele mai vechi de 2007, promulgată de Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, marţi, Legea de aprobare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului care suspendă până la 1 ianuarie 2013 plata taxei de poluare pentru autovehiculele mai vechi de 2007.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, Băsescu a semnat marţi decretul  pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2012 pentru suspendarea aplicării unor dispoziţii ale Legii nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, precum şi pentru restituirea taxei achitate în conformitate cu prevederile articolul 4 alin. (2) din lege şi decretul privind promulgarea Legii pentru respingerea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 118/2010 privind modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule.

În luna februarie, Guvernul de la acea dată anunţa că taxa auto pentru vehiculele înmatriculate înainte de 2007 a fost suspendată din cauza reacţiilor primite din piaţă.

La finele lunii ianuarie a acestui an, Executivul a aprobat ordonanţa de urgenţă pentru suspendarea aplicării prevederilor din Legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule înmatriculate în România înainte de anul 2007. Suspendarea este valabilă până pe 31 decembrie 2012, inclusiv.

Pe de altă parte, contribuabilii care au achitat deja taxa pentru maşinile înmatriculate în România înainte de 1 ianuarie 2007 pot solicita restituirea acesteia, la organul fiscal competent, în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală.

În luna august, premierul Victor Ponta spunea că statul are de plătit cetăţenilor 400 de milioane de euro încasaţi ilegal de Guvern anul trecut din taxa de poluare auto.
   

×
Subiecte în articol: taxa de poluare taxa de poluare
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close