Antena 3 CNN Actualitate Aproape 100 de braşoveni decedaţi au primit reţete gratuite şi compensate, în valoare de 4.700 lei, în 2010

Aproape 100 de braşoveni decedaţi au primit reţete gratuite şi compensate, în valoare de 4.700 lei, în 2010

Aproape 100 de braşoveni decedaţi au primit reţete gratuite şi compensate, în valoare de 4.700 lei, în 2010
29 Feb 2012   •   15:03

Un număr de 94 de persoane decedate din judeţul Braşov au primit reţete gratuite şi compensate în anul 2010, a declarat miercuri, în şedinţa Colegiului Prefectural, directorul de contractări al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Braşov, dr.Luminiţa Niţu, informează Agerpres.
   
Niţu a spus că aceste disfuncţionalităţi au fost create din cauza că datele de la Evidenţa Populaţiei nu au fost primite la timp.
   
„Au fost disfuncţionalităţi în ceea ce priveşte primirea bazei de date de la Evidenţa Populaţiei. Avem un protocol în baza căruia datele ni se dau odată la trei luni şi atunci Sistemul nostru Unic de Informaţii (SIU) nu a putut fi încărcat cu aceste persoane. Au fost depistaţi în cursul anului trecut, iar sumele pentru aceste reţete, 4.700 de lei, au fost recuperate în totalitate de la medicii de familie. Medicul de familie nu are de unde să primească datele cu decedaţii decât dacă accesează SIU, acesta fiind încărcat o dată la trei luni. Plus că sunt destui pacienţi ai Casei de Sănătate a cadrelor militare, SRI care nu ne-au dat până acum baza lor de date. Din acest an, în urma unui protocol încheiat cu CNAS vor putea fi vizualizaţi şi aceşti asiguraţi“, a spus reprezentantul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

Potrivit lui Niţu, au fost cazuri când decesul a fost anunţat chiar şi după şase luni.
   
Prefectul Braşovului, Ioan Gonţea, susţine că organizarea actualului sistem de sănătate are foarte multe lucruri şubrede şi de aceea este imperios necesar să se reformeze şi să fie adoptată cât mai repede noua Lege a sănătăţii.


×
Subiecte în articol: Brașov medici de familie
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close