Antena 3 CNN Actualitate Arafat explică de ce a EŞUAT operaţiunea de salvare în cazul femeii care s-a aruncat de pe bloc

Arafat explică de ce a EŞUAT operaţiunea de salvare în cazul femeii care s-a aruncat de pe bloc

Arafat explică de ce a EŞUAT operaţiunea de salvare în cazul femeii care s-a aruncat de pe bloc
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    23 Mai 2015   •   21:37
Sunt şi situaţii în care sistemul de urgenţă eşuează, la fel cum se întâmplă şi în alte ţări, că altfel n-ar exista nicio diferenţă între medici şi Dumnezeu, a încercat să explice Raed Arafat, sâmbătă, eşecul operaţiunii de salvare în cazul femeii care s-a aruncat de pe bloc.
 
"Din păcate, sistemul de urgenţă eşuează în salvarea unor vieţi, în unele situaţii, dar nu se ştie întotdeauna. Se întâmplă şi în alte ţări, se întâmplă, dar nu se ştie public, şi se întâmplă şi acest situaţii, pentru că altfel nu ar fi nicio diferenţă între noi şi Dumnezeu", a spus medicul Raed Arafat, secretar de stat în MAI, sâmbătă, la emisiunea Q&A, de la Antena 3.
 
Arafat a mai spus că oamenii din echipa de salvare au acţionat bine, au încercat să vorbească cu femeia care în final s-a aruncat de pe bloc, însă victima nu reacţiona.
 
Mai mult, susţine Arafat, atunci când salvatorii au urcat la etaj, încercând să ajungă la femeie, aceasta a început să se agite. Astfel, pentru a nu o determina să facă gestul necugetat, echipele de salvare au renunţat la acest plan, susţine Arafat.
 
"Apoi, s-a decis să se aducă perna. S-a adus în Bucureşti, pentru că din păcate nu mai sunt la noi, şi perna a ajuns cu o oră înainte de eveniment", a spus medicul Read Arafat.
 
În ceea ce priveşte modul de funcţionare al pernei de salvare, oficialul a explicat că dispozitivul se conectează la două motoraşe care umflă perna cu aer, însă aceasta nu rămâne ca o pernă închisă. Ea se ţine sub turajul motoarelor, care produc zgomot, iar femeia auzea acest lucru, astfel că îi atrăgea atenţia şi nu este bine, susţine medicul.
 
"Faptul că a durat atât operaţiunea înseamnă că (salvatorii - n.r.) au încercat mult", a conchis oficialul din Ministerul de Interne.  

Ce sunt pernele de salvare şi cum funcţionează. Arafat: Avem în ţară, dar NU în toate judeţele

Femeia de 53 de ani care spunea că vrea să se sinucidă s-a aruncat de pe blocul situat pe Calea Victoriei. După mai mult de 36 de ore în care pompierii şi oamenii au încercat să o convingă să coboare, femeia a căzut în gol de pe clădire

Citiţi şi Va PLĂTI cineva după EŞUAREA operaţiunii de salvare în cazul femeii care s-a aruncat de pe bloc

×
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close