Antena 3 CNN Actualitate Arestări în cazul jafului de la casa de schimb valutar din Cluj. Patru persoane sunt anchetate

Arestări în cazul jafului de la casa de schimb valutar din Cluj. Patru persoane sunt anchetate

Arestări în cazul jafului de la casa de schimb valutar din Cluj. Patru persoane sunt anchetate
Sursa foto: casa de schimb
23 Mar 2009   •   17:57

O persoană a fost arestată preventiv, iar alte trei sunt cercetate în libertate în cazul spargerii de la începutul lunii, la o casă de schimb valutar din Cluj. Aceleaşi persoane sunt suspectate ca ar fi spart în urmă cu o lună şi locuinţa Preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj. Suspecţii au reuşit să sustragă aproape 200.000 de lei, dar si bijuterii şi ceasuri de marcă.

Principalul suspect în cazul spargerii casei de schimb valutar din centrul Clujului a fost suprins de imaginile de supraveghere ale unei banci din zona. Metoda prin care au acţionat hoţii este nouă în Cluj. Hoţii erau bine pregătiţi şi cu ajutorul unei unelte, numită "gură de lup", scoteau butucul de la uşă. Potrivit poliţiştilor, timpul de operare era între 30 de secunde şi un minut.

Anchetatorii au găsit şi probe ADN ale suspectului atât la casa de schimb valutar, cât şi pe uşa apartamentului lui Alin Tise, preşedintele Consiliului Judetean Cluj. Ca urmare, poliţiştii au demarat o serie de descinderi. Cinci locuinţe din Cluj-Napoca, Turda şi Gherla au fost precheziţionate de oamenii legii. În patru dintre acestea au fost găsite sume importante de bani, dar şi bunuri, sustrase din locuinţele prădate.

Principalul suspect este din Ilfov şi se pare că ceilalti trei bărbaţi îi erau complici la spargeri. Anchetatorii îl suspectează pe ilfovean că ar fi dat mai multe spargeri de locuinţe în judeţ. În urma spargerilor şi a jafurilor din ultimele 2 luni, autorităţile intenţionează să monteze mai multe camere de supraveghere pe străzile oraşului.

Dacă în privinţa jafului de la casa de schimb valutar ancheta pare a fi ajuns la final, mai rămân de rezolvat două cazuri importante: jaful de la Banca Transilvania şi cel de la o benzinărie din oraş.

Antena 3

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close