Antena 3 CNN Actualitate Artiştii intră în grevă fiscală de la 1 septembrie. Dan Bittman, supărat pe fostul său angajator- Ministerul Finanţelor

Artiştii intră în grevă fiscală de la 1 septembrie. Dan Bittman, supărat pe fostul său angajator- Ministerul Finanţelor

Artiştii intră în grevă fiscală de la 1 septembrie. Dan Bittman, supărat pe fostul său angajator- Ministerul Finanţelor
Sursa foto: Foto: Video News
26 Aug 2010   •   14:22

Artiştii vor să intre în grevă fiscală de la 1 septembrie, nemulţumiţi de noua metodă de impozitare a drepturilor de autor. Un grup de 100 artişti - scriitori, cineaşti, plasticieni, coregrafi şi muzicieni - şi-a anunţat protestul într-o scrisoare deschisă intitulată ?Cu ce drept ne diminuaţi drepturile de autor?? Ei vor abrogarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului care impune suprataxarea drepturilor de autor. Actori şi cântăreţi deopotrivă declară că n-au de gând să stea la cozi şi că vor renunţa să mai urce pe scenă, în semn de protest.

Artiştii au fost bulversaţi după ce au aflat cum îşi vor achita de acum înainte dările către stat. Şi în semn de protest, unii sunt gata să renunţe la carieră.

?Actorul Mircea Diaconu, în clipa asta, dacă e nevoie să stea la acest gen de coadă sau orice altă coadă, dispare. Nu m-am dus şi nu mă voi duce, eu voi dispărea ca actor....nu mă leagă nimeni, pentru că nu lucrez. Eu cobor de pe scenă decât să mă umilesc în halul asta, eu dispar? a spus Mircea Diaconu.

Actori de primă mână ai scenei româneşti văd întreaga situaţie ca pe o batjocură şi umilire din partea Guvernului. Mircea Baniciu le recomandă guvernanţilor să schimbe legea:

?Cred că domnii aştia printre care şi domnul Şeitan sunt despărţiţi de realitate şi atunci normal că se gândesc să facă nişte legi care să nu corespundă deloc cu ceea ce ne trebuie nouă. Le sugerăm să se schimbe puţin câte ceva pentru că este inadmisibil.

Fostul consilier al ministrului de Finante, Dan Bittman, vrea să dea statul în judecată.

?Faptul că s-a dat o lege nu înseamnă că e şi legală. Legile făcute pe genunchi nasc aberaţii. Celor care dau aceste legi nu le pasă de felul în care ne rezolvăm noi problemele. Vom ajunge la CEDO ca să ne recuperăm banii? a spus Bittman, citat de Gândul.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close