Antena 3 CNN Actualitate Nelu Iordache, ridicat de procurori. Afaceristul este cercetat într-un dosar de spălare de bani

Nelu Iordache, ridicat de procurori. Afaceristul este cercetat într-un dosar de spălare de bani

Nelu Iordache, ridicat de procurori. Afaceristul este cercetat într-un dosar de spălare de bani
21 Apr 2016   •   09:10

Nelu Iordache a fost ridicat de procurorii DIICOT, joi dimineață. Asfaltatorul lui Băsescu, ale cărui firme au avut afaceri de 2 miliarde de euro cu statul, în timpul guvernării PDL, va fi audiat și apoi pus sub acuzare într-un dosar de spălare de bani şi evaziune fiscală.

Prejudiciul estimat depășește 13 milioane de lei, anunță reporterul Antena 3.

Totodată, procurorii DIICOT fac percheziții în acest moment la mai multe societăți care ar avea legătură cu omul de afaceri. 34 de persoane vor fi puse sub acuzare în acest dosar.

Potrivit Agerpres, din primele informaţii ar fi rezultat că, începând cu 2011, firma City Cons SRL cumpăra de la persoane vătămate mari cantităţi de piatră sau alte bunuri, introducând la plată file CEC fără acoperire.

Mărfurile şi serviciile astfel achiziţionate erau livrate, au precizat sursele citate, către diverşi beneficiari, în special Impresa Pizzarotti şi SC Romstrade SRL, prin intermediul altor două firme, la preţuri mult mai mici decât cele de achiziţie, în condiţiile în care între City Cons SRL şi cele două firme intermediare nu existau relaţii comerciale.

 

 

×
Subiecte în articol: Nelu Iordache
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close