Antena 3 CNN Actualitate Astăzi, ora 12:00, ultimatum pentru Oltchim. Investitorii trebuie să îşi depună ofertele pentru licitaţia de mâine

Astăzi, ora 12:00, ultimatum pentru Oltchim. Investitorii trebuie să îşi depună ofertele pentru licitaţia de mâine

Astăzi, ora 12:00, ultimatum pentru Oltchim. Investitorii trebuie să îşi depună ofertele pentru licitaţia de mâine
de O.P.    |    20 Sep 2012   •   05:52

Investitorii interesaţi de preluarea Oltchim Râmnicu Vâlcea pot depune ofertele pentru privatizarea până azi la ora 12.  Mâine va avea loc licitaţia cu strigare pentru Oltchim.

Privatizarea combinatului este în prezent pentru Guvern singura şansă de salvare a acestuia şi a celor 3.300 de locuri de muncă. După mai multe demersuri făcute de către reprezentanţii liderilor de sindicat la Guvern, ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a fost prezent la sediul Oltchim pentru a discuta eventualele soluţii de ieşire din criză a companiei.

Daniel Chiţoiu a declarat că aşteaptă un investitor strategic pentru privatizare, capabil să preia combinatul. Dacă se va întâmpla acest lucru, activitatea ar putea fi reluată în cel mult o lună.

La întîlnirea cu sindicaliştii de la Oltchim, ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a declarat că până la sfârşitul săptămânii salariaţii ar trebui să primească salariile restante pentru luna iulie, iar activitatea la combinat va fi reluată într-o perioadă cuprinsă între două şi patru săptămâni.

Ministrul Economiei a mai precizat că ajutorul social de 1.400 de lei va fi primit doar de angajaţii Oltchim care au salariul sub cel mediu brut pe economie. De cealaltă parte, angajaţii Oltchim sunt nemulţumiţi de negocierile de până acum.

Întâlnirea dintre ministrul Daniel Chiţoiu, conducerea combinatului şi reprezentanţii salariaţilor s-a încheiat fără incidente, şedinţa desfăşurându-se în prezenţa a peste 200 de angajaţi ai societăţii, timp de aproape trei ore.




×
Subiecte în articol: privatizare Oltchim
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close