Antena 3 CNN Actualitate Atac informatic asupra site-ului AFM. S-a încercat blocarea sesiunii Casa Verde Fotovoltaice

Atac informatic asupra site-ului AFM. S-a încercat blocarea sesiunii Casa Verde Fotovoltaice

Ministerul Mediului anunță că site-ul AFM a fost vineri, 9 iunie, ținta unui atac informatic de tip DDoS, realizat cu scopul de a bloca desfășurarea sesiunii Casa Verde Fotovoltaice pentru Regiunea Sud-Est

Atac informatic asupra site-ului AFM. S-a încercat blocarea sesiunii Casa Verde Fotovoltaice
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    12 Iun 2023   •   17:45

Potrivit reprezentanților ministerului, site-ul AFM a primit vineri aproximativ 3,6 milioane de cereri de accesare din țări precum: Thailanda, Hong Kong, China, India, Coreea de Sud, Bangladesh, SUA, Brazilia, Argentina, Yemen, Africa de Sud, Croația, Rusia, Ungaria și Serbia. Astfel, specialiștii au considerat că se întrunesc condițiile unui atac de tip DDoS (Distributed Denial of Service) și au raportat situația autorităților.

„În urma unei analize interne la nivelul AFM, s-a stabilit faptul că atacul nu viza obținerea de informații și date despre proiectele și programele Administrației Fondului pentru Mediu, ci s-a dorit sabotarea sesiunii Casa Verde Fotovoltaice pentru regiunea sud-est”, transmite Ministerul Mediului.

Conform instituției, infrastructura informatică a rezistat atacului cibernetic și programul s-a desfășurat în condiții normale.

Citeşte şi: Calendarul pentru înscrieri în programul „Casa verde fotovoltaice 2023” | Ce documente sunt necesare

Astfel, 10.620 de persoane fizice din Regiunea Sud-Est, din județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea, au putut să își depună dosarele de finanțare și au epuizat bugetul de 212,4 milioane de lei alocat acestei regiuni în 6 minute.

„Având în vedere tentativa de sabotaj care a avut loc în data de 9 iunie 2023 și pentru a preîntâmpina alte eventuale atacuri cibernetice ce pot avea ca scop sabotarea programului, conducerea Administrației Fondului pentru Mediu și a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor a luat decizia de a permite doar IP-urilor din Europa să mai poată accesa platforma https://depunerefotovoltaice.afm.ro/ pentru a încărca dosare de finanțare în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice”, a precizat Ministerul Mediului.

Înscrierile în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice vor continua în data de 14 iunie 2023, ora 10:00. Persoanele fizice din județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman își vor putea depune dosarele de finanțare în limita bugetului alocat regiunii, în valoare de 280,9 milioane lei.

×
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close