Antena 3 CNN Actualitate Atentat terorist pe Manchester Arena. 22 morți și peste 50 de răniți - VIDEO

Atentat terorist pe Manchester Arena. 22 morți și peste 50 de răniți - VIDEO

Atentat terorist pe Manchester Arena. 22 morți și peste 50 de răniți - VIDEO
Sursa foto: Foto; Agerpres
23 Mai 2017   •   07:21

UPDATE. 9.00 Bilanţul victimelor atentatului de luni seară de la Manchester a crescut la 22 de morţi şi 59 de răniţi, a anunţat marţi dimineaţă şeful poliţiei din Manchester, Ian Hopkins, într-o conferinţă de presă, transmite BBC News.

Potrivit acestuia, autorităţile tratează explozia produs în sala de concerte Manchester Arena drept incident terorist.

Poliţia crede că atacul a fost comis de o singur atentator, care a detonat un dispozitiv exploziv şi a fost ucis în deflagraţie.

Anchetatorii încearcă să stabilească dacă atentatorul a acţionat singur sau nu.

Printre cei ucişi în atentat se află şi copii, a mai indicat Hopkins

Poliţia britanică a anunţat că tratează ca pe un atac terorist o explozie produsă luni seara la sala de concerte Manchester Arena, la finalul unui concert al solistei americane Ariana Grande, transmit agenţiile de presă internaţionale. Un bilanţ actualizat al poliţiei confirmă că incidentul s-a soldat cu 22 morţi şi aproximativ 50 de răniţi.

Potrivit indiciilor iniţiale, ar putea fi vorba de un atentat sinucigaş, au declarat agenţiei Reuters doi oficiali americani, sub rezerva anonimatului.

Poliţia a făcut cunoscut că în zonă mai există un obiect suspect şi că va efectua o explozie controlată la câteva zeci de metri de locul deflagraţiei ucigaşe.

Martorii au afirmat iniţial că au auzit o bubuitură puternică, iar în reţelele sociale de pe internet au fost postate imagini cu spectatori fugind de la concert.

Forţele de ordine au izolat zona şi au întrerupt traficul feroviar spre gara Victoria din Manchester, aflată în apropiere.

Manchester Arena, cu 21.000 de locuri, este cea mai mare sală de concerte din Europa. BBC transmite că printre spectatori se aflau mulţi copii. Un purtător de cuvânt al Arianei Grande a declarat că aceasta nu a păţit nimic.

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close