Antena 3 CNN Actualitate Atentate cu bombă în zona turistică a Thailandei. Bilanțul morților, în creștere. ”E un sabotaj menit să semene haos!”

Atentate cu bombă în zona turistică a Thailandei. Bilanțul morților, în creștere. ”E un sabotaj menit să semene haos!”

Atentate cu bombă în zona turistică a Thailandei. Bilanțul morților, în creștere. ”E un sabotaj menit să semene haos!”
Sursa foto: Foto. Agerpres/EPA
12 Aug 2016   •   17:30

Poliția thailandeză a anunțat vineri că pista privind un 'sabotaj local' menit să destabilizeze țara este privilegiată celei privind un act de 'terorism internațional', după ce o serie de explozii de bombe care au avut loc în ultimele 24 de ore în această țară, inclusiv în stațiuni balneare, s-au soldat cu patru morți și zeci de răniți, scrie AFP.

'Acesta nu este un atac terorist. Este doar sabotaj local', menit să 'semene haos', a dat asigurări purtătorul de cuvânt al poliției locale, Piyapan Pingmuang, în timpul unei conferințe de presă la Bangkok. El a exclus că la originea acestor explozii să fi stat separatiștii musulmani din sudul extrem al țării.

În total, 11 bombe au explodat joi și vineri pe teritoriul a cinci provincii din sudul Thailandei, în special în stațiunile balneare Hua Hin și Phuket.

Stațiunea Hua Hin a fost cea mai lovită, cu un dublu atentat comis joi seara, în care a murit un om și au fost răniți alți 21, printre care turiști străini. La Phuket, cea mai celebră stațiune balneară din Thailanda, a fost rănită o persoană, însă locul ales este simbolic, fiind una dintre plajele cele mai căutate de turiști în această țară.

Printre cei nouă cetățeni străini răniți, doi olandezi sunt răniți ușor, în timp ce doi germani și un italian sunt în stare mai gravă și au trebuit operați.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: atac cu bomba
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close