Antena 3 CNN Actualitate Au vrut un trai mai bun pentru copiii lor, dar au ajuns SCLAVI pe o plantaţie din Grecia

Au vrut un trai mai bun pentru copiii lor, dar au ajuns SCLAVI pe o plantaţie din Grecia

Au vrut un trai mai bun pentru copiii lor, dar au ajuns SCLAVI pe o plantaţie din Grecia
05 Dec 2013   •   09:24

Au vrut un trai mai bun pentru copiii lor, dar au ajuns sclavi în Grecia. Zeci de ieşeni care au acceptat să plece la strâns de mandarine  au fost obligaţi de muncească de la primele ore ale dimineţii şi până noaptea târziu.

Oamenii locuiau într-o hală de metal şi dormeau în cutii de carton. Doi tineri au reuşit să fugă şi să ceară ajutor ambasadei României din Atena.
    
Cei 66 de ieşeni au plecat în luna octombrie la strâns de mandarine, în Grecia. Cei care i-au angajat le-au promis că vor câştiga 24 de euro pe zi şi vor avea cazarea asigurată. Însă, când au ajuns, au fost băgaţi într-o hală de metal şi ţinuţi acolo timp de aproape două săptămâni.

Apoi, grecii au început să-i exploateze pe muncitorii români. Îi scoteau pe plantaţie dimineaţa şi îi aduceau înapoi la baraca de tablă abia seara.

Calvarul ieşenilor s-a incheiat după ce doi tineri au reuşit să fugă şi să ajunga la Atena, la Ambasada României.

Angajaţii Ambasadei României au anunţat poliţia, iar oamenii legii au descins pe plantaţia unde munceau românii. Cei doi conaţionali care îi racolaseră pe ieşeni au ajuns după gratii, alături de alţi cinci cetăţeni greci. Românii exploataţi vor ajunge în ţara zilele urmatoare.

×
Subiecte în articol: Grecia muncitori romani
Parteneri
Schimbare radicală la cardul de sănătate. Anunţul Ministrului Digitalizării
x close