Antena 3 CNN Actualitate Autorităţile se spală pe mâini de vină. Reacţia INADMISIBILĂ a şefului Poliţiei: "Echipele au scos un TIMP BUN de intervenţie!"

Autorităţile se spală pe mâini de vină. Reacţia INADMISIBILĂ a şefului Poliţiei: "Echipele au scos un TIMP BUN de intervenţie!"

Autorităţile se spală pe mâini de vină. Reacţia INADMISIBILĂ a şefului Poliţiei: "Echipele au scos un TIMP BUN de intervenţie!"
de O.P.    |    22 Ian 2014   •   05:34

Ancheta continuă cu scandal cu privire la coordonarea operaţiunilor de salvare a victimelor acidentului aviatic. Autorităţile îşi pasează responsabilităţile de la unele la celelalte. Ministrul de Interne Radu Stroe admite că nu s-a constituit o celulă de criză şi spune că şeful IGSU a fost la comandă.

Premierul a cerut un raport complet privind modul în care a acţionat fiecare instituţie implicată în căutarea şi recuperarea răniţilor din avion. Atât Victor Ponta, cât şi Liviu Dragnea consideră că autorităţile au acţionat greoi.

Şeful Poliţiei Române spune însă că 5 ore e un timp bun reuşit de salvatori pentru a ajunge la victimele accidentului. Între timp, procurorii examinează probele ca să afle ce a condus la prăbuşirea avionului care nu avea cutie neagră.

Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă pasează însă responsabilitatea echipelor de intervenţie locale.

Pe de altă parte, şeful Poliţiei Române susţine că echipele şi-au făcut bine treaba şi chiar au reuşit să scoată un timp bun de intervenţie pentru a salva victimele accidentului aviatic.

"Era o zona de munte, era o zona impadurita, era o zona greu accesibila cu toate acestea colegii mei, toti, de la IGSU, jandarmii, colegii de la Inspectoratele Judetene s-au mobilizat si au reusit in aproximativ 5 ore maxim sa ajunga la locul petrecerii acestei tragedii".

Victor Ponta i-a cerut vicepremierului Gabriel Oprea să verifice modul în care au acţionat instituţiile în acest caz. Totodată, se vor face verificări şi în cazul aeronavei despre care se ştia că prezintă riscuri de zbor.

Raportul privind modul de acţiune al celor implicaţi în căutarea răniţilor va fi prezentat în şedinţa de Guvern. Între timp, la locul tragediei, criminaliştii şi procurorii au început cercetările. La anchetă participă şi experţi de la Centrul de Investigaţii al Aviaţiei Civile.

×
Subiecte în articol: accident aviatic Apuseni
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close