Antena 3 CNN Actualitate Autorităţile sunt în ALERTĂ! E focar de gripă aviară în Delta Dunării

Autorităţile sunt în ALERTĂ! E focar de gripă aviară în Delta Dunării

Autorităţile sunt în ALERTĂ! E focar de gripă aviară în Delta Dunării
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    27 Mar 2015   •   14:32
UPDATE- Focar de gripă aviară în Delta Dunării. 64 de pelicani au fost găsiţi morţi pe insula Ceaplace. Inspectorii DSVSA Tulcea s-au deplasat imediat în zona respectivă şi au recoltat, pentru examene de laborator, şase cadavre.Testele au arătat prezenţa virusului gripei aviare.

Ca urmare, ANSVSA a dispus măsuri de control, de intensificare a supravegherii păsărilor sălbatice din zona Deltei Dunării, stabilirea zonei de protecţie de 3km şi a zonei de supraveghere de 10 km din jurul focarului, care, în acest caz, nu includ nicio zonă locuită.

Populaţia din zonă a fost rugată să informeze în cel mai scurt timp medicul veterinar, despre orice caz de îmbolnăvire sau deces, înregistrat la animalele din gospodărie.

Şi autorităţile din Bulgaria au anunţat că au descoperit virusul H5N1 la doi pelicani care au murit într-o rezervaţie naturală din nord-estul ţării. Prin urmare a fost impusă o zona de protecţie de trei kilometri în jurul focarului, care include şi un sat învecinat, unde există şi o fermă avicolă.

Ştirea iniţială
:

Posibil focar de gripă aviară în Delta Dunării. Localnicii au descoperit zeci de păsări moarte în colonia de pelicani de pe lacul Sinoe.

O echipă de specialişti din Bucureşti va merge acolo pentru preleva probe şi a stabili de ce au murit păsările. Şi autorităţile din Bulgaria au anunţat că au descoperit virusul H5N1 la doi pelicani care au murit într-o rezervaţie naturală din nord-estul ţării.

Prin urmare a fost impusă o zona de protecţie de trei kilometri în jurul focarului, care include şi un sat învecinat, unde există şi o fermă avicolă.

×
Subiecte în articol: gripa aviara Delta Dunarii
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close