Antena 3 CNN Actualitate Autostrada Soarelui e din nou în reparații. Câți bani va da statul român pentru reabilitarea întregului tronson

Autostrada Soarelui e din nou în reparații. Câți bani va da statul român pentru reabilitarea întregului tronson

Drumul spre mare intră iar în reparaţii! Deşi Compania de Drumuri a anunţat că lucrările de reabilitare pentru Autostrada Soarelui au început încă din 15 februarie, în realitate muncitorii au apărut pe şantier abia două zile mai târziu. Iar până acum nu s-a turnat nici măcar o găleată de asfalt.

Autostrada Soarelui e din nou în reparații. Câți bani va da statul român pentru reabilitarea întregului tronson
Sursa foto: Google Street View
19 Feb 2020   •   20:05

În schimb, muncitorii au reuşit să pună aceste indicatoare cu "Atenţie, lucrări!", indicatoare cu viteza permisă în această zonă, dar şi să taie această glisieră de metal de pe mijlocul autostrăzii. N-au fost, însă, trasate nici măcar marcajele rutiere temporare.

În total, 30 de muncitori lucrează la asfaltarea a 12 km de pe tronsonul Bucureşti-Fundulea. În primă fază, se va lucra pe bucata dintre km 11 şi 17, care se termină după nodul de la Cernica, pe sensul de mers către litoral. Apoi, muncitorii se vor muta pe bucata cuprinsă între km 27 și 33, tot spre mare. Tot traficul va fi redirecţionat pe celălalt sens de mers, în zonele cu lucrări.

Tronsonul Bucureşti-Fundulea a fost construit din plăci de beton şi inaugurat din 2004. Acolo, unde aceste plăci de beton se îmbină, drumarii vor freza 8 cm în adâncime şi vor turna un nou strat de asfalt, aşa cum au făcut şi pe această bucată în toamna anului trecut.

Lucrările ar trebui să fie gata până la 1 iulie. Iar din septembrie să înceapă reabilitarea pe celălalt sens de mers. Specialiştii spun că lucrările de fac doar pe jumătate. De pildă, asfaltul de pe banda de urgenţă nu este schimbat.

"Erau nişte reparaţii superficiale. Dalele de beton se mişcau şi, din această cauză, intervenţiile noastre nu ţineau foarte mult. Vara, când e foarte cald, apăreau dilataţii şi se ridicau dalele de beton", a declarat Radu Munteanu, director Întreţinere Autostrăzi şi Drumuri Bucureşti. 

Reabilitarea întregului tronson de 24 de kilometri va costa statul român în jur de 131 de milioane de lei.

Autostrada Soarelui e din nou în reparații. Câți bani va da statul român pentru reabilitarea întregului tronson

×
Subiecte în articol: autostrada Soarelui
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close