Antena 3 CNN Actualitate Averile milionarilor, luate la control. Apropiaţii lui Traian Băsescu sunt verificaţi acum de Poliţie

Averile milionarilor, luate la control. Apropiaţii lui Traian Băsescu sunt verificaţi acum de Poliţie

Averile milionarilor, luate la control. Apropiaţii lui Traian Băsescu sunt verificaţi acum de Poliţie
de O.P.    |    02 Feb 2015   •   05:46

Verificări au fost şi la UTI, compania condusă de milionarul Tiberiu Urdăreanu, un apropiat al lui Traian Băsescu.Acesta s-a bucurat de-a lungul timpului de contracte cu statul de zeci şi chiar sute de milioane de euro.


În plus, în 2006, Urdareanu a facut parte din delegatia oamenilor de afaceri care l-a insotit pe Traian Basescu intr-o vizita in China.


110 patroni, administratori de firme, sau martori au fost audiaţi la sediul Inspectoratului General al Poliţiei. Unii dintre cei suspectaţi că au încheiat contracte fictive, pentru a nu plăti taxe şi impozite la stat de zeci de milioane de euro, au plecat de acolo direct în arestul Capitalei, cu mandate de reţinere. În timpul celor 146 de percheziţii, anchetatorii au ridicat facturi fiscale, documente contabile sisteme informatice precum şi 250.000 de lei, pentru care nu existau acte.


Printre firmele verificate se află şi UTI, deţinută de milionarul Tiberiu Urdăreanu, cunoscut drept un apropiat al PDL. În urmă cu câţiva ani, Urdareanu a facut parte din delegatia oamenilor de afaceri care l-a insotit pe Traian Basescu intr-o vizita efectuata in China. Presa a scris că patronul de la UTI a fost partener de afaceri cu Anca  Medar, sotia lui Sergiu Medar, fost consilier prezidential si sef al Comunitatii Nationale de Informatii. Sergiu Medar si Tiberiu Urdareanu au fost de altfel colegi la MApN inca dinainte de 1989.


Potrivit ziarului Gandul, în 2007, Adriean Videanu, care era la acea vreme primarul Capitalei, a cheltuit 12,5 milioane de euro pe un sistem unic de taxare pentru transportul in comun. Licitatia a fost castigata de un consortiu de firme din care facea parte UTI Retail Solutions Romania, a omului de afaceri Tiberiu Urdareanu,


Tot UTI a câştigat şi licitatia pentru managemenrul traficului în Bucureşti, contract de peste 18 milioane de uro, semnat tot de Videanu.

In 2008, la Urdareanu a ajuns şi contractul privind realizarea retelei de fibra optica Netcity, proiect in valoare de 202 milioane euro.


Verificată este şi firma Total Network Solution, al cărei patron a fost partener de afaceri cu Sorin Ovidiu Vîntu şi abonat la contracte de milioane de euro cu diferite instituţii ale statului.

 

×
Subiecte în articol: milionari afaceri cu statul
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close