x close

Aviaţia românească, condusă de AMATORI. Iată CINE SUNT cei care au avansat în funcţii cheie cu sprijin politic

de A.M.P    |    23 Ian 2014   •   16:57

Aviaţia din România este condusă de nişte amatori. CV-urile directorilor care iau decizii în acest domeniu arată negru pe alb că aceştia au ajuns în funcţii fără a avea pregătirea necesară. Avansarea în funcţii cheie s-a făcut doar cu sprijin politic.

Şeful Autorităţii Aeronautice Civile Române a crescut în grad precum Făt-Frumos. Armand Petrescu şi-a început cariera ca însoţitor de bord la Tarom, în perioada 1995 -1997. Deşi a făcut cursurile de copilot la Tarom într-o singură lună, mai exact aprilie - mai 1997, în 2000 era deja pilot instructor la Aeroclubul României. Tot în anul 2000 devine membru în comisia de anchetă a accidentelor şi incidentelor aviatice. Armand Petrescu este sprijinit politic de Partidul Social Democrat.

Interesant este că, înainte de Armand Petrescu, Autoritatea Aeronautică a fost condusă de un fost meteorolog. Aeronautic, ce-i drept. Este vorba de Claudia Vîrlan care a fost numită în condurecere de Radu Berceanu în 2009.

Încă un departament important a fost câştigat uşor de clienţii politici. Funcţia de director a departamentului Direcţia Generală Transport Aero-Naval din cadrul Ministerului de Transporturi o ocupă Constantin Voicu. Direcţia a fost înfiinţată pentru el iar postul a fost ocupat prin concurs la sfârşitul anului trecut. Constantin Voicu este un fost pensionar de lux al României. În 2010, avea o pensie de 31.000 de lei pe lună. Potrivit legii, pensia se calcula la 80 la sută din veniturile încasate în ultimele 3 luni. Aşa că în perioada iulie - septembrie 2008, Voicu a făcut 400 de zboruri pe lună, ajungând la pensia de 31.000 de lei. Sursele spun însă că e imposibil să se zboare atâtea ore într-o lună, semn că multe au fost trecute din pix. Constantin Voicu este liberal şi a fost vicepreşedinte PNL în sectorul 5.

Aleodor Frâncu,
direct responsabil de accidentul aviatic din Apuseni, a fost până săptămâna aceasta directorul general al ROMATSA, însă şi-a dat demisia în urma cererii premierului Victor Ponta. Frâncu a lucrat din 2006 în cadrul ROMATSA. Până atunci, a fost şef al cancelariei prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu, iar în perioada 2001 - 2004 a mai lucrat în cadrul ROMATSA ca expert coordonator. Potrivit declaraţiei sale de avere din 2013, Aleodor Frâncu a încasat în 2012 un venit anual de peste 500 de mii de lei, adică peste 9.300 de euro lunar.

În locul lui a fost numit Valentin Dumitru Cimpuieru care a ocupat funcţia de director general adjunct.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

Citeşte mai multe despre:

accident aviatic Apuseni
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati