Antena 3 CNN Actualitate Avocat: Cuminţenia Pământului stă în cutie. Muzeul de Artă a refuzat contractul de comodat pe şase luni

Avocat: Cuminţenia Pământului stă în cutie. Muzeul de Artă a refuzat contractul de comodat pe şase luni

Avocat: Cuminţenia Pământului stă în cutie. Muzeul de Artă a refuzat contractul de comodat pe şase luni
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Ian 2017   •   22:59

Avocatul proprietarilor sculpturii ”Cuminţenia Pământului”, Bogdan Grabowski, a declarat pentru Agenţia de presă News.ro că opera de artă a lui Constantin Brâncuşi se află în cutia ei la Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR) şi a precizat că muzeul a refuzat comodatul de 6 luni, preferând să semneze unul pentru o lună.

Bogdan Grabowski a spus că proprietarii - Paula Ionescu şi Alina Şerbănescu - aşteaptă un răspuns ferm din partea statului privind achiziţionarea sculpturii ”Cuminţenia Pământului”, pentru care şi-a exprimat dorinţa de a îşi exercita dreptul de preempţiune în martie 2015.

”Legea spune că, pentru o licitaţie publică statul are dreptul de preempţiune. I se comunică suma şi decide dacă acceptă. Dacă nu, ea poate fi vândută la licitaţie”, a declarat avocatul pentru News.ro.

Acum, Grabowski spune că, cel mai probabil, după ce Ionuţ Vulpescu îşi va prelua mandatul, vor primi un răspuns legat de soarta sculpturii lui Brâncuşi.

 

×
Subiecte în articol: cumintenia pamantului
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close