Antena 3 CNN Actualitate Avocatul Pavel Abraham: Procurorii DNA, la cafea cu Mircea Băsescu

Avocatul Pavel Abraham: Procurorii DNA, la cafea cu Mircea Băsescu

Avocatul Pavel Abraham: Procurorii DNA, la cafea cu Mircea Băsescu
20 Iun 2015   •   22:23

Avocatul Pavel Abraham a dezvăluit, în emisiunea 100 de Minute de la Antena 3, informaţii importante din dosarul în care Mircea Băsescu este acuzat de luare de mită. Procurorii care au organizat flagrantul în cazul lui Mircea Băsescu erau mână în mână cu fratele preşedintelui.

„Din declaraţiile date în faţa instanţei, a recunoscut că doi procurori din cadrul structurilor de autoritate de la Parchet, din Constanţa, au fost de mai multe ori la o cafea, la un whisky, la domnul Mircea Băsescu, au discutat despre modul în care să realizeze acel zis flagrant pentru a-i trimite definitv după gratii pe toţi şi a scăpa de presiunea pe care o exercitau pentru a-şi recupera banii”, a explicat avocatul Pavel Abraham.

„În momentul în care s-a făcut acel flagrant, (...) la un moment dat, unul dintre procurori îi spune lui Mircea Băsescu: “Hai, mă Mircea, te-am scăpat de ţigani. Dai un whisky?” Este un moment care, după părerea mea, ilustrează relaţia existentă între domnul Mircea Băsescu şi organele locale”, a adăugat Pavel Abraham.

Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.

Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close