Antena 3 CNN Actualitate Bacalaureat 2020. Elevii dau examen miercuri la proba obligatorie a profilului. Lista obiectelor interzise în examen

Bacalaureat 2020. Elevii dau examen miercuri la proba obligatorie a profilului. Lista obiectelor interzise în examen

A doua probă a examenului de Bacalaureat are loc miercuri, când peste 155.000 de absolvenți ai clasei a XII-a dau testul la proba obligatorie a profilului. Din numărul total al candidaţilor, 17.000 sunt elevi din Capitală.

Bacalaureat 2020. Elevii dau examen miercuri la proba obligatorie a profilului. Lista obiectelor interzise în examen
Sursa foto: Hepta
de Denisa Nedelcu    |    24 Iun 2020   •   09:00

Astfel, elevii dau examen astăzi la proba obligatorie a profilului, care diferă în funcţie de clasă şi liceu. Mulţi dintre ei susţin proba scrisă la Matematică, alţii proba scrisă la Istorie ori proba la Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică. Sunt şi elevi care dau examen la Geografie, Filosofie, Logică şi argumentare, Economie, Psihologie şi, după caz, Sociologie.

Examenul începe miercuri la ora 9 şi durează trei ore, dar elevii trebuie să între în clase mai devreme, mai ales că trebuie respectate şi măsurile de protecţie din pandemie. Primul pas pentru a intra în clase este trecerea testului temperaturii.

Lista obiectelor interzise în examen

Ministerul Educaţiei a anunţat că există mai multe obiecte interzise la examen: manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne, lucrări ale altor candidaţi, telefoane mobile, căşti audio, orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.

De asemenea, elevii care dau astăzi examenul nu au voie să vorbească între ei sau cu exteriorul, nu au voie să copieze sau să transmită materiale care permit copiatul ori să schimbe între ei foi din lucrare şi ciorne care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor sau pentru comunicare.

Când se afişează rezultatele

Potrivit regulilor MEN, elevii care au fost daţi afară în timpul examenului nu mai au dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Rezultatele la probele scrise vor fi afișate pe 30 iunie. În aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00-20.00, vor putea fi depuse și contestațiile. Rezultatele finale vor fi afișate pe 4 iulie şi vor fi anonimizate.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Bacalaureat Bacalaureat 2020
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close