Antena 3 CNN Actualitate Un balerin din Constanța, bătut de coregraf după spectacol: „Am încasat-o pentru că am purtat mască”

Un balerin din Constanța, bătut de coregraf după spectacol: „Am încasat-o pentru că am purtat mască”

Un balerin al Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanţa își acuză coregraful că l-a lovit după un spectacol pentru că a purtat mască de protecție pe scenă.

Un balerin din Constanța, bătut de coregraf după spectacol: „Am încasat-o pentru că am purtat mască”
Sursa foto: Facebook/Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski
de Adelina Miron    |    21 Iun 2021   •   13:40

Incidentul s-a întâmplat pe 13 iunie, după ce balerinul Ștefan Răuț a încheiat o reprezentanție în primul act al operei „Prinţ şi Cerşetor”, cu masca de protecţie pe faţă. 

„În timp ce mă schimbam a intrat, m-a lovit în faţă cu ambii pumni. Mi-am luat şi înjurături. De faţă a fost şi un coleg, apoi a intrat un alt coleg, cetăţean străin. Am încasat-o pentru că am purtat mască sanitară. A zis că i-am stricat spectacolul”, a declarat Ștefan Răuț pentru Adevărul.

Balerinul a depus o plângere la Secţia 3 de Poliţie Constanţa şi una la conducerea instituţiei de cultură, iar autoritățile au demarat cercetările cu privire la săvârşirea infracţiunilor de lovire şi alte violenţe.

Contactat de jurnaliștii Adevărul, coregraful Horațiu Cherecheș a susținut că incidentul a fost unul „izolat” și a refuzat să ofere alte detalii. 

Horațiu Cherecheș nu ar fi la prima abatere. Coregraful ar mai fi abuzat și alți balerini care se tem să vorbească public despre aceste episoade, pentru a nu-și pierde locul de muncă. 

Cazurile au ajuns și în atenția ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, care a declarat pentru Adevărul că nu se pot lua măsuri în absența sesizărilor scrise.

 

×
Subiecte în articol: batut balerin Constanța
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close