Antena 3 CNN Actualitate O importantă bancă oferă credit ipotecar pe 20 de ani cu dobândă zero

O importantă bancă oferă credit ipotecar pe 20 de ani cu dobândă zero

Deși pentru români pare de neconceput să te împrumuţi pentru 20 de fără să plăteşti dobânzi, anunțul unei bănci care chiar sta are de gând să facă vine într-un moment în care oficialii băncilor centrale din Occident evită să majoreze costul creditului.

O importantă bancă oferă credit ipotecar pe 20 de ani cu dobândă zero
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    05 Ian 2021   •   22:00

Decizia incredibilă va fi luată în Danemarca, țară care se diferenţiază prin faptul că a păstrat mai mult decât orice altă ţară o dobândă negativă de politică monetară. În 2012, Banca centrală de acolo a decis să reducă dobânda de referinţă la un nivel mai mic de zero, iar de atunci încoace debitorii danezi s-au bucurat de o scădere continuă a costurilor cu împrumuturile, scrie realitatea.net.

Acum cea mai mare bancă din Danemarca, Danske Bank A/S, analizează posibilitatea de a emite obligaţiuni pe 20 de ani fără dobândă. În urmă cu câţiva ani, băncile din această țară erau primele care au emis obligaţiuni pe 20 de ani cu cupon 0%, în condiţiile în care interesul investitorilor pentru zone sigure în care să îşi plaseze banii a dus la scăderea dobânzilor pe piaţa de obligaţiuni din Danemarca.

"Cererea există", adirmă Lisa Bergmann, economist şef la Nordea Kredit, care susţine că aceste obligaţiuni ar putea să genereze o cerere record.

Ar fi pentru prima dată când un astfel de produs inedit revine pe piaţă.

×
Subiecte în articol: credit ipotecar
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close