Antena 3 CNN Actualitate Teancuri de bani găsite de ofiţerii DGA la medici şi asistente din Neamţ şi Iaşi, care vindeau certificate false de vaccinare

Teancuri de bani găsite de ofiţerii DGA la medici şi asistente din Neamţ şi Iaşi, care vindeau certificate false de vaccinare

Ofiţerii DGA şi procurorii din Neamţ au confiscat teancuri de bani şi certificate false de vaccinare, în urma unor percheziţii la mai mulţi medici şi asistente din judeţele Neamţ şi Iaşi.

Teancuri de bani găsite de ofiţerii DGA la medici şi asistente din Neamţ şi Iaşi, care vindeau certificate false de vaccinare
Sursa foto: Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ | DGA
de Alin Tarnovschi    |    12 Ian 2022   •   20:39

Anchetatorii au descoperit că, începând din vara anului trecut, anumiţi medici, dar şi câteva asistente din judeţele Neamţ şi Iaşi au început să vândă certificate false de vaccinare în schimbul unor sume de bani.

În această dimineaţă, ofiţerii DGA au efectuat 25 de percheziţii acasă la medicii şi asistentele suspectate, ocazie cu care au găsit o adevărată avere. Într-unul dintre cazuri, anchetatorii au găsit inclusiv o sacoşă plină cu bani.

Mai mult, aceştia au găsit inclusiv mai multe certificate false de vaccinare.

"Astăzi, 12 ianuarie 2022, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, efectuează un număr de 25 de percheziții la domiciliile unor persoane din județele Neamț și Iași, suspectate de săvârșirea unor infracțiuni de fals și corupție în legătură cu obținerea în mod ilegal a unor certificate care să ateste vaccinarea anti-COVID-19.

De asemenea, se pun in executare 5 mandate de aducere și  7 ordonanțe de ridicare a unor obiecte, înscrisuri sau date informatice.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cercetările în cauză vizează aspecte de natură infracțională săvârșite începând cu jumătatea anului 2021 și până în prezent, de către medici și asistenți medicali din cele două județe care, în schimbul unor sume de bani cu titlu de mită, au eliberat certificate de vaccinare anti-COVID-19 unor persoane. În unele cazuri, beneficiarii au obținut certificatele de vaccinare fără ca măcar să asigure prezența fizică la cabinetele medicale sau centrele de vaccinare.

Dosarul penal a fost inițiat ca urmare a sesizării formulată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț de către D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Neamț.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor  D.G.A. din cadrul serviciilor județene anticorupție Neamț, Suceava, Iași, Vaslui și Bacău, a polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, precum și efective ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamt și Brigăzilor de Operațiuni Speciale Bacău și Suceava", se arată într-un comunicat al DGA.

×
Subiecte în articol: Neamţ Iași DGA
Parteneri
Mesajul de adio lăsat de Bogdan, tânărul din Alba Iulia care şi-a omorât copilul
x close