Antena 3 CNN Actualitate Pensionarii români care ar putea primi bani în plus la pensie! Proiectul a fost adoptat tacit de Senat

Pensionarii români care ar putea primi bani în plus la pensie! Proiectul a fost adoptat tacit de Senat

Pensionarii români ar putea primi bani în plus de la stat la început de an, datorită unui proiect adoptat tacit la Senat.

Pensionarii români care ar putea primi bani în plus la pensie! Proiectul a fost adoptat tacit de Senat
Sursa foto: Facebook / Poșta Română
de Laura Dinu    |    06 Feb 2024   •   20:00

Este vorba despre seniorii români care nu utilizează călătoriile cu tarif redus la care au dreptul. Aceștia ar putea fi compensați financiar, potrivit unui proiect considerat trecut tacit de Senat, prima cameră parlamentară în acest caz, deoarece nu a fost discutat și votat în termenul legal.

Această măsură nu este chiar nouă, fiind similară cu una conținută într-un proiect de lege depus în Parlament în 2015, care a trecut deja de Senat și care se află în așteptarea votului decisiv al deputaților de mai bine de cinci ani.

Proiectul de lege care vizează modificarea Legii nr. 147/2000 privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern a fost considerat trecut tacit de Senat și urmează acum să fie dezbătut și votat în camera decizională a Parlamentului, respectiv Camera Deputaților.

Modificările propuse vor oferi pensionarilor posibilitatea de a primi compensație financiară pentru călătoriile cu tarif redus la care au dreptul. Conform textului viitoarei legi, "călătoriile care nu au fost efectuate în cursul anului vor fi compensate în bani, care vor fi virați beneficiarilor odată cu plata primei pensii a anului următor", scrie avocatnet.ro.

Modul în care va fi calculată compensația va trebui stabilit prin ordin de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

"Inițiativa legislativă vine în sprijinul persoanelor vârstnice, acestea confruntându-se cu o multitudine de probleme, cele mai importante fiind legate de nivelul scăzut al veniturilor. Pe lângă aceasta, pensionarii se mai confruntă și cu un grad de sănătate precar, lipsa medicamentelor, asistență socială slabă", își motivează inițiatorii propunerea.

Atenție! Proiectul de lege nu se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie să fie adoptat în Parlament, promulgat prin decret prezidențial şi publicat în Monitorul Oficial.

×
Subiecte în articol: pensionari bilete tren
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close