Antena 3 CNN Actualitate Băsescu a participat la sărbătorirea a 50 de ani de la dobândirea independenţei Kuweit-ului

Băsescu a participat la sărbătorirea a 50 de ani de la dobândirea independenţei Kuweit-ului

Băsescu a participat la sărbătorirea a 50 de ani de la dobândirea independenţei Kuweit-ului
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Mar 2011   •   12:13

Preşedintele Traian Băsescu a participat, în Kuweit, la manifestările organizate cu preilejul sărbătoririi a 50 de ani de la dobândirea independenţei acestui stat şi a 20 de ani de la eliberarea de sub ocupaţia irakiană.
   
Şeful statului român a primit din partea emirului Statului Kuweit, şeicul Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, o plachetă omagială, un clasor cu timbre, ediţie limitată, dedicate evenimentului, precum şi un album de prezentare a acestui stat, cu dedicaţie.
   
La rândul său, preşedintele Traian Băsescu i-a oferit emirului o colecţie de timbre marcând 45 de ani de relaţii româno-kuweitiene.
   
Administraţia Prezidenţială precizează, într-un comunicat, că inivaţia adresată şefului statului român reprezintă "o recunoaştere a contribuţiei pe care ţara noastră a avut-o la eliberarea statului Kuweit de sub ocupaţia irakiană, dar şi a nivelului ridicat al relaţiei bilaterale".
  
  "Ca ţară care a deţinut preşedinţia Consiliului de Securitate, în luna august a anului 1990, România a jucat un rol important în adoptarea rezoluţiilor CS ONU, în baza cărora a fost eliberat teritoriul Kuweit-ului", precizează sursa citată.
   
Cu prilejul deplasării în Kuweit, preşedintele României a avut convorbiri cu şeicul Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, Emirul Statului Kuweit şi a avut o întrevedere cu şeicul Nasser Al-Mohammed Al-Ahmad Al-Sabah, primul-ministru al Statului Kuweit.
   
Preşedintele Băsescu urmează să revină în ţară sâmbătă seară.
,

×
Subiecte în articol: Kuweit independenta
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close