Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Bucureştiul nu are nevoie de referendum. Parlamentul decide dacă desfiinţează sectoarele

Băsescu: Bucureştiul nu are nevoie de referendum. Parlamentul decide dacă desfiinţează sectoarele

Băsescu: Bucureştiul nu are nevoie de referendum. Parlamentul decide dacă desfiinţează sectoarele
Sursa foto: Foto: Intact Images
19 Mai 2011   •   12:08
Sunteţi de acord cu organizarea unui referendum în Capitală?
309 de voturi
Nu este nevoie de realizarea unui referendum în Bucureşti, iar Parlamentul este cel care decide dacă se desfiinţează sectoarele Capitalei, a declarat Traian Băsescu în cadrul unei conferinţe pe teme economice.

Preşedintele susţine că a remarcat "zbaterea" de la Bucureşti în problema reorganizării administrative, inclusiv legată de organizarea unui referendum. "Nu este nevoie de referendum aici, Parlamentul hotărăşte dacă se desfiinţează sectoarele Bucureştiului", a spus Băsescu, citat de Mediafax.

Liderul României a menţionat că este posibil ca locuitorii să nu fie mulţumiţi de o astfel de decizie, dorind să aibă primar de sector. "Dar cetăţenii nu ştiu ce este în spatele primarului de sector", a menţionat preşedintele.

Potrivit lui Traian Băsescu, Bucureştiul are şapte bugete şi şapte consilii, existând reprezentanţii din toate partidele în spatele acestora. Şeful statului a precizat că, în aceste condiţii, este nevoie de multe compromisuri pentru a se lua o hotărâre de consiliu.

"Clasa politică trebuie să aibă curaj şi voinţă să renunţe la interese. Pentru că în Bucureşti fiecare partid important are câte doi primari, nu poţi să reunifici Bucureştiul. Partidele sunt în plasa acestor primari şi a consiliilor lor", a mai spus Băsescu.
 

 

×
Subiecte în articol: parlament referendum sectoare
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close