Antena 3 CNN Actualitate Băsescu l-a decorat pe fostul procuror general Botoş, în mandatul căruia a fugit Hayssam

Băsescu l-a decorat pe fostul procuror general Botoş, în mandatul căruia a fugit Hayssam

Băsescu l-a decorat pe fostul procuror general Botoş, în mandatul căruia a fugit Hayssam
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Dec 2010   •   21:13

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat pe Ilie Botoş, fostul procuror general al României în mandatul căruia a fugit din ţară Omar Hayssam, cu Ordinul "Virtutea Militară" în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari. Alături de Botoş au mai fost decoraţi alţi doi generali. Decretul prezidenţial a fost semnat pe 20 decembrie şi publicat pe 27 în Monitorul Oficial.

Conform decretului, citat de Mediafax, şeful statului l-a decorat pe Ilie Botoş la propunerea ministrului Apărării Naţionale, "în semn de apreciere deosebită pentru înaltul profesionalism, dăruirea şi devotamentul dovedite în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu".

Ilie Botoş a deţinut funcţia de procuror general al României în perioada august 2003 - iulie 2006. Acesta a demisionat din funcţie odată cu şefii serviciilor secrete, ca urmare a fugii din România a lui Omar Hayssam. La scurt timp, Botoş a fost detaşat în MApN, iar ulterior a fost cooptat în structura de conducere a DGIA.

Prin acelaşi decret au mai fost decoraţi şi generalul-maior Valeriu Nicuţ, cu Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Ofiţer, cu însemn pentru militari, şi generalul-maior Gheorghe Savu, cu Ordinul "Virtutea Militară" în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close