Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: România este grav afectată de situaţia din zona euro. Preşedintele va cere sancţionarea statelor UE

Băsescu: România este grav afectată de situaţia din zona euro. Preşedintele va cere sancţionarea statelor UE

Băsescu: România este grav afectată de situaţia din zona euro. Preşedintele va cere sancţionarea statelor UE
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Dec 2011   •   07:30

România este grav afectată de situaţia din zona euro, declară preşedintele Traian Băsescu. Mai mult decât atat, ţara nostră se poate împrumuta doar cu dobânzi foarte mari. Şeful statului va propune la Bruxelles sancţionarea tuturor ţărilor care nu se încadrează într-un deficit de 3% din PIB.

Dobânzile la împrumuturi au crescut pentru România, din cauza crizei datoriilor statelor din zona euro, susţine şeful statului. Şeful statului doreşte modificarea Tratatului european şi sporirea puterilor Comisiei Europene.

Traian Băsescu i-a atacat din nou pe analiştii care critică Puterea. "Îi rog pe domnii analişti care nu ştiu ce face ţara lor să citească aceste documente pe care România şi le-a asumat".

La  Consiliul European de Iarnă de la Bruxelles, vor fi propuse reguli mai stricte pentru sporirea disciplinei fiscale a statelor membre, precum şi o sporire a atribuţiilor instituţiilor europene.

 




×
Subiecte în articol: deficit bugetar sanctiune zona euro
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close