Antena 3 CNN Actualitate Baterii de trotinete electrice, de 100.000 de euro, furate de români din Franţa pentru a le vinde la Buzău | Cum i-au depistat americanii

Baterii de trotinete electrice, de 100.000 de euro, furate de români din Franţa pentru a le vinde la Buzău | Cum i-au depistat americanii

Trei români au furat sute de acumulatoare de trotinete electrice din Franța pentru a le vinde la Buzău. Prejudiciul se ridică la 100.000 de euro.

Baterii de trotinete electrice, de 100.000 de euro, furate de români din Franţa pentru a le vinde la Buzău | Cum i-au depistat americanii
Sursa foto: Gettyimages | Veronique de Viguerie / Stringer
de Ioana Mircea    |    23 Mar 2023   •   12:58

Zeci de trotinete electrice din Franța, ale unei companii americane, au rămas fără curent, în ultima vreme. Cazul a fost lămurit cu ajutorul tehnologiei.

Semnalul GPS emis de acumulatorii acestora i-a direcționat pe americani către Buzău, România. Astfel, Poliția Română a fost sesizată de un reprezentat din București al firmei din Statele Unite ale Americii cu privire la faptul că acumulatorii trotinetelor electrice pe care le deţine firma în Franţa au fost furaţi de cineva din Buzău.

„În ziua de 21 martie 2023, polițiștii au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 26 de ani, din București, administrator al unei societăți comerciale, cu privire la faptul că mai mulți acumulatori ar fi fost sustrași de la trotinetele aparținând societății, de pe teritoriul Franței, iar semnalul GPS al acestora ar fi fost identificat la imobile din localitățile Berca și Pârscov”, a transmis Inspectoratul Poliţiei Judeţene Buzău.

Citeşte şi: Copil român din Germania umilit de o profesoară la o lecţie despre furt: "Mama, de ce numele meu? De ce vârsta mea? Și de ce țara mea?"

Oamenii legii au descins în perimetrele în care GPS-ul indica prezența acumulatorilor, la Pârscov și Berca. Aici au găsit sute de astfel de produse. Cei trei infractori scoteau acumulatorii la vânzare, pe diverse site-uri online.

„În ziua de 21 martie 2023, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Berca sprijiniți de polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Pârscov au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară la persoane bănuite de tăinuire, trei bărbați în vârstă de 23 și 45 de ani, din localitățile Pârscov, respectiv Berca, a transmis IPJ Buzău.

În urma perchezițiilor, au fost ridicați 226 de acumulatori pentru trotinete electrice. Prejudiciul a fost estimat de agentul economic la 100.000 de euro, fiind recuperat de către polițiști în proporție de 90%.

Pe numele celor trei infractori, poliţiştii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale a bănuiților, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: trotinete electrice
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close