Antena 3 CNN Actualitate Bătrânul din Iaşi abandonat în spital de Crăciun are cinci copii, dar niciunul nu vrea să îl îngrijească

Bătrânul din Iaşi abandonat în spital de Crăciun are cinci copii, dar niciunul nu vrea să îl îngrijească

Bătrânul în vârstă de 82 de ani, din Iaşi, abandonat în spital de Crăciun, are cinci copii, însă niciunul dintre aceştia nu vrea să îl ia acasă şi să îl îngrijească. Situaţia bătrânului este cu atât mai gravă cu cât nu poate fi internat nici într-un centru social al primăriei pentru că nu se poate îngriji singur.

Bătrânul din Iaşi abandonat în spital de Crăciun are cinci copii, dar niciunul nu vrea să îl îngrijească
Sursa foto: observatornews.ro
de Alin Tarnovschi    |    29 Dec 2020   •   21:53

Bătrânul a ajuns la Spitalului "Sfântul Spiridon" din Iaşi pe 22 decembrie. În urma consultului medical, a fost trimis acasă cu ambulanța, pentru că nu necesita internare şi nici nu avea vreun document de identitate asupra lui.

Angajaţii de la Ambulanţă s-au întors cu bătrânul la adresa de la care l-au preluat, însă au descoperit cu stupoare că familia nu vrea să îl primească în casă.

Astfel, ambulanţierii s-au întors cu bătrânul la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din Iaşi, pentru că nu aveau cum să îl arunce în stradă.

Aşa s-a făcut că bătrânul şi-a petrecut Crăciunul pe o targă de la spital, însă zilele au continuat să treacă, iar medicii au încercat să găsească o soluţie pentru acesta.

Un bătrân de 82 de ani din Iași a fost abandonat de familie în spital: "Nimeni nu-l vrea pe acest om! Nici cei de acasă, nici spitalul, nimeni!"

Bătrânul abandonat pe o targă în spitalul din Iaşi are cinci copii

Medicii au descoperit că bătrânul are cinci copii, toţi cu familii, iar bătrânul s-a oferit să le dea 500 de lei pentru a avea grijă de el în această perioadă, însă toţi l-au refuzat.

"Este o bătaie de joc la adresa noastră, din partea familiilor. Nimeni nu-l vrea pe acest om! Nimeni nu vrea să îl interneze. Nimeni nu vrea să îl ia: nici cei de acasă, nici spitalul, nici nimeni. Mă doare foarte tare indiferența tuturor", a declarat dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU Iaşi, locul căruia bătrânul a ajuns să îi spună acasă.

Totodată, medicii au încercat să ia legătura cu angajaţii Primăriei Iaşi pentru a-i găsi bătrânului un loc într-un adăpost, însă lipsa angajaţilor a făcut ca, din nou, bătrânul să fie refuzat.

"S-a constatat faptul că de fapt cazul este unul medico-social, fapt care ar face imposibilă cazarea persoanei respective în adăpostul de noapte al Primăriei Municipiului Iaşi, pe principiul că fiind un caz de paleaţie, nu avem personalul specializat pentru a-l îngriji", a precizat Luminiţa Munteanu, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Iaşi pentru observatornews.ro.

×
Subiecte în articol: Iași
Parteneri
Ion Iliescu, mesaj surpriză pe blogul personal
x close