Antena 3 CNN Actualitate Bazac: O pandemie de gripă porcină poate atinge oricând România. Vom trimite scrisori de informare (VIDEO)

Bazac: O pandemie de gripă porcină poate atinge oricând România. Vom trimite scrisori de informare (VIDEO)

Bazac: O pandemie de gripă porcină poate atinge oricând România. Vom trimite scrisori de informare (VIDEO)
Sursa foto: Ion Bazac
05 Mai 2009   •   10:36

Fiecare familie din România va primi, prin poştă, o scrisoare redactată de către Ministerul Sănătăţii, care va conţine informaţii privind măsurile de combatere şi prevenire a gripei porcine. Anunţul a fost făcut de către ministrul Sănătăţii, Ion Bazac şi cel al Internelor, Dan Nica, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută marţi dimineaţă.

Aceştia au vorbit despre măsurile pe care cele două Ministere le vor lua pentru evitarea unei eventuale pandemii.

Alături de scrisorile de informare, românii vor mai fi informaţi în legătură cu acest virus şi prin intermediul unor afişe care vor fi expuse în fiecare oraş.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a mai precizat că textul scrisorii este similar cu cel din celelalte ţări europene şi că Ministerul s-a angajat să asigure distribuirea ei în termen de 30 de zile de la data la care au fost anunţaţi. Astfel, până la sfârşitul lunii mai, fiecare familie va primi acest pliant.

Totodată, Bazac a anunţat că numărul ţărilor cu risc pandemic s-a majorat, implicând China şi câteva ţări din Uniunea Europeană, motiv pentru care recomandă evitarea acestor zone.

În cadrul conferinţei, Ion Bazac a mai declarat că un eventual val de pandemie al gripei porcine ar putea dura opt săptămâni în România, cu vârful în săptămâna a patra, când se va putea înregistra un absenteism puternic în instituţii.




Cu toate acestea, Ion Bazac a dat asigurări că în România nu există nicio suspiciune si niciun caz confirmat de gripă porcină.

Tot marţi, s-a discutat despre asigurarea funcţionării instituţiilor statului în caz de pandemie. Măsurile care vizează asigurarea continuităţii funcţionării instituţiilor statului se referă nu numai la cele care trebuie să asigure asistenţa medicală, pompierii, poliţia, ci şi la cele care funcţionează în regim continuu, a sublinat ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.

"Totodată, s-au luat măsuri pentru asigurarea comunicaţiilor pentru ca cei care trebuie să intervină să poată salva persoanele care ar putea fi în pericol", a adăugat ministrul Sănătăţii.

La rândul său, ministrul Nica a subliniat că fiecare cetăţean trebuie să ştie care sunt măsurile pe care trebuie să le ia în caz de îmbolnăvire.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ion Bazac scrisoare afis gripa porcina
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close