Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluiri incredibile făcute de Gigi Becali: "Mi s-a propus să cumpăr eu Cumințenia Pământului"

Dezvăluiri incredibile făcute de Gigi Becali: "Mi s-a propus să cumpăr eu Cumințenia Pământului"

Dezvăluiri incredibile făcute de Gigi Becali: "Mi s-a propus să cumpăr eu Cumințenia Pământului"
13 Oct 2016   •   13:42

George Becali a intervenit, în direct la Antena 3, în emisiunea Obiectiv, realizată de Oana Stancu Zamfir, pentru a face o serie de dezvăluiri legate de Cumințenia Pământului.

"Nu am vrut să mă bag până acum, dar eu vă zic așa: Ia vedeți dumneavoastră cine a făcut evaluarea, să intervină DNA, să facă o reevaluare, ia vedeți dumneavoastră casa de licitație și casa de antichitiăți care a propus evaluarea. O să vedeți că proprietarii iau mai puțini bani decât cei care sunt intermediari și cei care au plătit evauluarea."

Întrebat de unde deține aceste informații și dacă a fost cumva implicat în vreo negociere pentru achiziția statuetei, Becali a confirmat că a fost în discuții pe această temă.

Becali a explicat că a purtat această discuție cu omul de afaceri Peter Imre.

“Da, cineva, nu îi dau numele, că nu vreau să fie public, mi-a spus mie: 'Domnule Becali, vreau să îți propun ceva – să cumperi Cumințenia Pământului.' 10 milioane mi-a spus mie atunci. Eu nu dau nici măcar un milion pe o bucată de piatră. Pentru ce, dacă oricum nu poate fi scoasă din țară și proprietarii sunt obligați să o țină în siguranță? Pentru ce să dăm noi 11 milioane? Ginerele lui Teodor Meleșcanu, Peter Imre, m-a chemat acasă să vorbim pe tema asta, eu i-am zis că nu dau nici un milion pe o bucată de piatră. Domnul Imre are o casă de licitație și de antichități, ia mergeți și vedeți ce se întâmplă acolo", a explicat Becali, în exclusivitate pentru Antena 3.

Opera de artă a lui Constantin Brâncuși, "Cumințenia Pământului", va fi cumpărată cu bani de la buget. Conform Antena 3, sculptura lui Brâncuși va fi achiziționată cu bani de la buget, în urma deciziei Guvernului.

Suma totală pe care o va acorda statul se ridică la 10 milioane de euro.

La această sumă, se adaugă suma strânsă din subscripția publică națională, adică 1.163.000 de euro.

Suma trebuie achitată până la data de 31 octombrie.

×
Parteneri
Simona Halep s-a retras din turneul de la Madrid
x close