Antena 3 CNN Actualitate Bloc cu 11 etaje, peste gard de Parcul Tineretului. Anchetatorii verifică acum cine a dat liber la construcție

Bloc cu 11 etaje, peste gard de Parcul Tineretului. Anchetatorii verifică acum cine a dat liber la construcție

Bloc cu 11 etaje, peste gard de Parcul Tineretului. Anchetatorii verifică acum cine a dat liber la construcție
Sursa foto: Foto captura Antena 3
04 Mar 2016   •   09:40

Dosar penal în cazul unei construcţii care se ridică peste gard de parcul Tineretului. Procurorii cercetează dacă funcţionarii publici un comis un abuz în serviciu în actele emise prin care au permis ridicarea unui complex imobiliar în zona Orăşelului Copiilor.

Bucureştenii care locuiesc în zonă au sesizat autorităţile după ce copacii au fost tăiaţi, iar spaţiul verde au căzut pradă buldozerelor. Oamenii nu vor mastodonţi de beton între parc şi casele lor.

Zeci de copaci care au făcut parte până acum câţiva ani din Orăşelul Copiilor au fost tăiaţi pentru a face loc unor blocuri. Peste gard de parc, un dezvolatator imobiliar a primit aprobare să ridice un bloc de 11 etaje.

Muncitorii lucrează de zor la groapa pentru fundaţie. Însă, locuitorii din zonă încearcă să oprească construcţia în instanţă.

Procurorii au deschis deja un dosar penal pentru abuz în serviciu, iar acum verifică actele care stau la baza construcţiei.

Potrivit Primăriei Sectorului 4, autorizaţia de construcţie a fost eliberată în baza planului urbanistic zonal care delimitează Parcul Tineretului. Cei din zonă se tem, însă, că zona va fi sufocată.

În Registrul Spaţiilor Verzi al Capitalei, disponibil pe site-ul Primăriei Capitalei, terenul în cauză apare tot ca spaţiu verde şi face parte tot din parc.

×
Subiecte în articol: Parcul Tineretului
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close