Antena 3 CNN Actualitate Botezul Domnului, sărbătorit astăzi de creştinii ortodocşi din întreaga lume. Mii de români vor lua apă sfinţită de la biserici

Botezul Domnului, sărbătorit astăzi de creştinii ortodocşi din întreaga lume. Mii de români vor lua apă sfinţită de la biserici

Botezul Domnului, sărbătorit astăzi de creştinii ortodocşi din întreaga lume. Mii de români vor lua apă sfinţită de la biserici
de O.P.    |    06 Ian 2014   •   06:07

Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi Boboteaza,cunoscută şi sub numele de Botezul Domnului. Ziua de Bobotează încheie astfel ciclul celor 12 zile ale sărbătorilor de iarnă care încep în Ajunul Crăciunului.

În arhiepiscopia Tomisului, apa sfintita în Ajunul bobotezei de prea Sfântul Teodosie a fost îmbuteliată în sticlele de plastic pregătite şi etichetate din timp.

Zeci de angajati ai Arhiepiscopiei, militari de la Inspectoratul pentru situatii de urgenta, tineri seminaristi şi simpli voluntari au a muncit din greu, aseară, la îmbuteliat agheasma.

Deşi afară au fost puţin peste două grade, nimeni nu s-a plâns. Preoţii le-au adus voluntarilor ceai cald, cafea şi gogoşi.

Agheasma mare a va fi împărţită astazi credincioşilor, de Bobotează. Oamenii au vrut să fie siguri că nu rămân fără apă sfinţită şi,mulţi s-au înghesuit încă de ieri să ia aghiasma.

Astăzi, după liturghia de la  Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa, un alai format din 8 care trase de boi va porni în procesiune până pe faleza din oraş. Acolo va avea loc slujba de sfinţire a apei, iar la final Înalt Prea Sfinţitul Teodosie va arunca în apa mării trei cruci de lemn. Despre cei care le vor recupera se spune că vor avea noroc tot anul.

×
Subiecte în articol: Boboteaza
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close