Antena 3 CNN Actualitate Bruxelles.Violențe urmate de arestări, după o manifestație scăpată de sub control

Bruxelles.Violențe urmate de arestări, după o manifestație scăpată de sub control

Bruxelles.Violențe urmate de arestări, după o manifestație scăpată de sub control
Sursa foto: foto: pixabay.com
27 Mar 2016   •   18:55

Zece persoane au fost reţinute duminică în timpul unei manifestaţii a naţionaliştilor care a degenerat în Piaţa Bursei din Bruxelles, transformată în loc de comemorare a atentatelor teroriste de marţi, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei, transmite Agerpres.

Manifestanţii au aruncat, printre altele, cu proiectile incendiare înspre forţele de ordine şi au distrus bunuri publice, a precizat poliţia pentru agenţia de presă Belga.

Forţele de ordine belgiene au fost nevoite să folosească tunuri cu apă pentru a-i dispersa pe cei aproximativ 200 de manifestanţi naţionalişti care au pătruns în Piaţa Bursei, potrivit AFP.

"Suntem hooligans" sau "Suntem la noi acasă" au strigat manifestanţii îmbrăcaţi în negru, adunaţi în Piaţa Bursei, acolo unde 'marşul împotriva fricii' prevăzut duminică a fost anulat la cererea autorităţilor, care au invocat nivelul de alertă antiteroristă încă ridicat.

Potrivit agenţiei belgiene de presă Belga, numărul suporterilor de fotbal veniţi duminică în Piaţa Bursei ar fi fost de 450. Ei ar fi provenit din localitatea Vilvoorde, de la nord de Bruxelles. Unii dintre ei purtau cagule şi păreau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Potrivit postului de televiziune RTBF, citat de DPA, martori de la faţa locului au spus că unele dintre persoanele prezente în piaţă ar fi activişti de extremă-dreapta.

×
Subiecte în articol: Bruxelles manifestatie
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close