Antena 3 CNN Actualitate Bucăţi dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul României | Ministrul Apărării a confirmat

Bucăţi dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul României | Ministrul Apărării a confirmat

Bucăţi dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul României. Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a confirmat informaţia pentru Antena 3 CNN.

de Cătălina Smereca    |    06 Sep 2023   •   13:41

Potrivit primelor informaţii, obţinute în exclusivitate de Antena 3 CNN, mai multe bucăţi dintr-o dronă folosită de Rusia pentru atacurile asupra unor ţinte din Ucraina au fost găsite în România, ceea ce înseamnă că drona s-a prăbuşit pe teritoriul României.

Descoperirea a fost făcută în judeţul Tulcea, în zona localităţii Plauru, la graniţa cu Ucraina, după atacurile de noaptea trecută asupra porturilor de la Dunăre ale Ucrainei.

Vezi şi: Primele imagini cu locul în care au fost găsite bucăţile din drona rusească prăbuşită în România

Iniţial, informaţiile au fost furnizate de Ucraina, iar acestea au fost verificate de reporterii Antena 3 CNN. La faţa locului s-au deplasat, astăzi, echipe ale MApN, inclusiv ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, pentru a căuta resturile dronei prăbuşite.

"S-a văzut că într-un interval destul de redus din punct de vedere temporal au fost o serie de atacuri pe care Rusia le-a făcut împotriva facilităţilor portuare şi a depozitelor ucrainene, motiv pentru care cred că este important să întărim măsurile de vigilenţă. Vom avea mai multe puncte de observaţie, mai multe patrule. În acelaşi timp, echipamentele pe care le folosim,  care din punct de vedere tehnic pot acoperi zona, rămân în continuare funcționale și într-o fază de precauție și de atenție crescută.

Pentru că noi am acoperit o zonă foarte mare, inclusiv zona despre care au fost discuții în spațiu public și confirm că în această zonă s-au găsit bucăți care pot fi de dronă.

O să merg la Chilia, am fost aici la Plauru,  sunt însoțit și de prefectul județului, am vorbit și cu primarul de aici și apoi o să merg la Galaţi, pentru că și Galaţiu, chiar dacă este la o distanță destul de mare de Reni, cred că este un oraș cu autoritățile pe care trebuie să discutăm din nou pentru a-i asigura de faptul că ne dorim ca România viața să se desfășoare normal, iar contribuția pe care ne-o putem aduce la asta este una pe care ne-o asumăm.

Nu s-a pus problema pentru că nu sunt elemente care să genereze pericolul  ca astfel de bucăți să reprezinte o amenințare", a declarat Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Angel Tîlvăr drona Rusia
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close