Antena 3 CNN Actualitate Un bucureștean și-a făcut o afacere cu trotinete electrice furate de pe stradă, pe care le vopsea și apoi le vindea

Un bucureștean și-a făcut o afacere cu trotinete electrice furate de pe stradă, pe care le vopsea și apoi le vindea

Un bucureștean de 36 de ani a facut o afacere din vânzarea și închirierea de trotinete furate de pe stradă. Acesta le dezactiva GPS-ul, le vopsea, și apoi le vindea sau închiria. Barbatul a reușit să fure 20 de trotinete electrice de pe străzile Capitalei, înainte să fie prins de Poliție.

Un bucureștean și-a făcut o afacere cu trotinete electrice furate de pe stradă, pe care le vopsea și apoi le vindea
de Mia Lungu    |    24 Noi 2020   •   20:30

Poliția a fost sesizată chiar de reprezentantul firmei care deținea trotinetele: "Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Secția 23 Poliție a fost sesizată de către reprezentantul unei societăți comerciale cu privire la faptul că în ultima perioada, prin dezactivarea sistemului GPS, mai multe trotinete electrice au fost sustrase de pe raza municipiului București." se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Polițiștii au demarat investigațiile și în scurt timp au reușit recuperarea a 10 trotinete electrice. Celelalte 10 trotinete au fost identificate și ridicate de la adresa bărbatului, dupa ce a fost efectuată o percheziție domiciliară.

Din cercetări a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat de 36 de ani, din București, ar fi sustras trotinetele, parte din ele comercializandu-le, iar altele, după ce le-a adus modificări (vopsire), le-ar fi închiriat în regim propriu. Cercetările sunt continuate de Secția 23 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Toate cele 20 de trotinete electrice, în valoare de 40.000 de lei urmează a fi predate firmei păgubite.

 

×
Subiecte în articol: trotinete electrice
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close